INCIDENT NA GRADILIŠTU NA BABINOM KUKU Dadić iz Alfaplan građenja: Jedan od sinova obitelji Sršen pokušao me ubiti

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Portal Oko
Sukob između obitelji Sršen i Lovra Banovića podno tvrđave na Babinom kuku nedavno je eskalirao fizičkim obračunom. Projektant tvrtke Alfaplan građenje, Mateo Dadić, kazao je kako je jedan od sinova obitelji na njega nasrnuo automobilom te ga pokušao pregaziti.

"To je pokušaj ubojstva koji se dogodio prije dva tjedna. Inače, zadnja dva-tri tjedna sve je krenulo jako loše na gradilištu. Ovo što obitelj Sršen radi je nevjerojatno i to mora izaći na vidjelo i mora se znati čime se sve služe", kazao je Dadić dodavši kako je cijeli slučaj prijavljen policiji koja trenutno radi izvide.

Dadić je pojasnio kako je investitor za kojega radi Alfaplan građenje naložio da mu se ogradi gradilište.

"Mi smo pokušali to uraditi, jer imamo pravo, međutim obitelji Sršen se to nije sviđalo jer oni misle kako polažu pravo na tuđu parcelu po kojoj misle šetati, raditi i obavljati sve drugo što im je volja. Ograđujemo parcelu jer je ona na jedan način uzurpirana od strane obitelji Sršen, a oni u deponij odlažu otpad. Njima ništa od toga ne odgovara iako imaju svoje gradilište te su napravili ilegalan prolaz preko naše parcele. Čini se kako im jedino to odgovara", pojasnio je Dadić istaknuvši kako je riječ o grubom kršenju zakona.

"Da stvari funkcioniraju kako treba, zna se gdje bi oni trebali biti", poručio je Mateo Dadić projektant iz tvrtke Alfaplan građenje.

Dubrovački dnevnik je i ranije pisao kako obitelj Sršen na Babinom kuku gradi zgradu, a pristupni put, koji je izvor sukoba, do njihove zemlje vodi preko privatnog posjeda Lovre Banovića. 

Općinski sud u Dubrovniku donio je privremenu mjeru prema kojoj se investitorima, odnosno obitelji Sršen omogućuje pristup preko dijela parcele u vlasništvu Banovića u širini pet metara. Međutim, Viktorija Knežević, odvjetnica Lovra Banovića, kaže kako su Sršeni nedavno dodatno proširili makadamski put. Ona dodaje da bespravni radovi obitelji Sršen ne samo da zadiru u prava njezinog klijenta Banovića, nego ugrožavaju i samu tvrđavu koja je spomenik kulture. Zbog svega navedenoga, Knežević je, zastupajući svoga klijenta, podnijela prijavu građevinskoj inspekciji, te Komunalnom odjelu Grada Dubrovnika. 

NASTAVLJA SE SUKOB 'Investitori Sršeni ugrožavaju tvrđavu na Babinom kuku koja je spomenik kulture' (FOTOGALERIJA)

Popularni Članci