MNOŠTVO U REVELINU Na Večeru od Kandelore stigli Plenković, Kolinda, ministri, Franković poželio dobrodošlicu (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Večera od kandelore tradicionalno je upriličena večeras u tvrđavi Revelin. 

Ove godine prisustvovali su joj brojni visoki uzvanici, među kojima premijer Andrej Plenković, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, izaslanik predsjednika Sabora Branko Bačić, potpredsjednici Vlade i ministri. Pozdravni govor održao je gradonačelnik Mato Franković.

"Najprije želim čestitati svim dobitnicima Nagrade Grada, ali i ovogodišnjim festanjulima, našim predvodnicima Feste koju baštinimo od 10. stoljeća. U večeri koja prethodi jednom čudesnom danu ki dohodi nam jednom na godište, tradicionalno sjedamo za blagdansku trpezu. Vrijeme je to za druženje koje ne trpi previše formalan ton pa ću vas poštedjeti političkog govora. Izvješće o svom radu dao sam na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Želim vam svima zahvaliti na suradnji i vašem obolu koji ste dali kako bi se Dubrovnik počeo pretvarati u grad po mjeri svih građana. Vođeni idealima koje su nam postavili preci i sigurnom rukom našeg sv. Vlaha, nemamo dvojbi kako ćemo nastaviti u istom tonu. Ove godine puk dubrovački i  brojni štovatelji sv. Vlaha po 1047. put zahvaljuju biskupu, liječniku i mučeniku na njegovoj zaštiti i žrtvi," kazao je Franković podsjetivši na obljetnice poput one 20-te otkako je Festa upisana na UNESCO-vu listu dobara, a koja se također obilježava ove godine. Svoj govor je zaključio stihom Himne sv. Vlaha. 

Događaj je izvedbom svojih poznatih pjesama uveličala događaj. 

"Ovo je moj Grad. Beskrajno sam sretna što sam mogla biti danas s vama u ovoj prekrasnoj dvorani," izjavila je.

Tko je sve bio, pogledajte u fotogaleriji.  

Popularni Članci