NA DRUŽENJU S NOVINARIMA O VAŽNIM PROJEKTIMA Franković otkrio kad će priča s pročistačem biti gotova (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Blagdansko druženje gradonačelnika Mata Frankovića s novinarima održano je danas u Gradu. Tom se prilikom Franković zahvalio novinarima na 'pozitivnim napisima, al i onim negativnim' te izvijestio o najvažnijim projektima. 

Franković se osvrnuo na projekt pročistača za vodu te kazao kako bi pročišćena voda trebala biti puštena u vodoopskrbni sustav kroz mjesec i pol dana. 

"2018. godina nam je bila značajna za početak realizacije vrlo važnih projekata. Iako sam se nadao kako ćemo ove godine konačno završiti priču s pročistačem, to neće biti ta godina. Pročistač je službeno dovršen, uređaj je gotov, ali potrebna dokumentacija kako bi voda ušla u vodoopskrbni sustav je zahtjevna. Prije nekoliko dana smo dobili 1 600 dokumenata koje treba uskladiti s Ministarstvom i svim nadležnim službama. Ovo je prvi takav uređaj u RH pa su procedure vrlo detaljne. Nadamo se kako će se kroz narednih mjesec i pol dana voda moći pustiti u vodoopskrbni sustav Grada," izjavio je Franković. 

Osvrnuo se i na projekte započete u 2018. godini.

"Sve ide svojim tijekom. 'Palčicu' ćemo otvoriti za Svetoga Vlaha. Montovjernu počinjemo raditi odmah iza Nove godine. Sportska dvorana OŠ Lapad malo kasni, ali smo održali sastanak, a početak nastave prilagodili OŠ Lapad tako da tu neće biti problema. Do Feste sv. Vlaha ćemo otvoriti i tu dvoranu. Vjerujem kako će 2019. godina biti godina za koju ćemo moći kazati kako je u njoj započeta realizacija brojnih kapitalnih projekata teških gotovo 700 milijuna kuna," izjavio je. 

Najavio je i ulaganje o kojem će 'novinari sigurno pisati narednih dana' pa je u šali kazao kako je bolje da to novinarima sam priopći. 

"Službeno auto Grada Dubrovnika se pokvario ima 20-ak dana, pošao mu je motor. Potrebna ulaganja u vozilo su oko 40 tisuća kuna, a dosad smo već u njega uložili toliko. Naručit ćemo novi auto, ali ga nećemo kupiti nego uzeti na operativni leasing. Ali ionako će svi o tome pisati," našalio se Franković. Kako kaže, Grad mora imati službeni auto zbog brojnih protokola, ali i kako on uglavnom vozi svoje osobno vozilo dok je službeno dao na korištenje službenicima. 

Podsjetio je na važne događaje koji će se održati u 2019. godini. 

"U idućoj godini će se održati najvažniji diplomatski događaj do sada u Dubrovniku, a to je 'Kina 16+1' na koji dolaze najvažniji svjetski visoki dužnosnici. Trajat će dva dana tijekom travnja. Također, sjednica Vlade će se održati za Festu sv. Vlaha, a Grad Dubrovnik bi, uz Županiju i ostale gradove i općine, trebao dobiti prilično vrijednih zemljišta i financiranje značajnih projekata. Posljednja sjednica Vlade se u Dubrovniku održala prije više od 12 godina. Inače, 2019. godina je obljetnička godina. Obilježava se 70 godina Ljetnih igara, 40 godina otkako je Dubrovnik pod zaštitom UNESCO-a, 20 godina otkako je skinut s ugrožene spomeničke baštine UNESCO-a. Bit će to i Orlandova godina. Puno je tu obljetnica i neka nam ona bude kao i 2018. godina jer je bila jedna jako dobra godina," izjavio je Franković. 

Popularni Članci