NAJLJEPŠE RAZDOBLJE Možda vam je rano za to, ali već počinju pripreme za 6. Dubrovački zimski festival

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook/Dubrovački zimski festival
Šesti Dubrovački zimski festival počet će u subotu, 30. studenoga, koncertom The Frajli na Stradunu, najavili su iz Grada Dubrovnika na svojim Facebook stranicama.

Nakon bogate ljetne festivalske sezone i raznovrsnih jesenskih događanja koje pripremaju u Gradu, marljivo se radi na organizaciji Dubrovačkog zimskog festivala. Tako je zima mnogima postala omiljeno godišnje doba koje željno iščekuju upravo zbog raznovrsnog programa Festivala koji je svake godine sve bolji i bolji. Koncerti pozatih zvijezda, sajmovi, kulturna događnja i brojne zabavne radionice za djecu učinili su da Dubrovnik od kraja studenog do početka siječnja postane jedna od najpoželjnijih destinacija.

Paljenje blagdanske rasvjete uz tradicionalnu kolendu znak je i Dubrovčanima kako počinje život na Stradunu, ali i u Lapadu, Gružu, Mokošici i Orašcu gdje su također adventske kućice i zanimljiva događanja. Dubrovački zimski festival iz godine u godinu ostvaruje rast turističkog prometa što je izravno utjecalo na povećan broj zračnih linija koje povezuju Dubrovnik s brojim europskim odredištima. Također, i brojni ugostiteljski objekti rade u zimsko doba što ranijih godina nije bilo uobičajeno.

U 2020. godinu Dubrovčane i njihove goste uvest će Parni Valjak koji će zasigurno prirediti spektakl na Stradunu.

Popularni Članci