NAJVEĆI POSLOVNI PROMAŠAJ U GRADU Zatvorena luksuzna trgovina i restoran na Pilama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović, dcdubrovnik.com
Zatvoreni su trgovina s jedinstvenom ponudom i ugostiteljski objekt koji su poslovali u ljetnikovcu Pucić na Pilama.

Luksuzni brend Diamond Center Dubrovnik krajem 2017. godine uselio se u ekskluzivni prostor na Pilama gdje je deset godina bio Dubrovčanima omiljeni DM. Iz tvrtke Excelsa nekretnine, u čijem je vlasništvu ljetnikovac na Pilama, najavljivali su kako će nakon DM-a u njihove prostore doći jedinstvena ponuda s kojom će biti oduševljeni turisti i Dubrovčani. Tvrtka Intermediator sklopila je s Excelsa nekretninama ugovor o zakupu također na deset godina, no nisu izdržali ni približno toliko. Osim luksuznog nakita na Pilama prodavali su torbe, novčanike, remene i brojne druge kožne artikle, ali i bunde i perzijske sagove, a njihov je bio i restoran. 

Navodno je razlog njihova odlaska bilo loše poslovanje što je turske poduzetnike koji su vodili tvrtku potaknulo za odlazak nakon dvije godine. No, nisu zatvorili samo butigu na Pilama. Diamond Centru Dubrovnik imao je poslovnicu i u Zračnoj luci koja je također nedavno prestala s radom.

Tvrtka je imala i Facebook stranicu 'Diamond Center Dubrovnik' koja je ugašena, a trenutno je u funkciji samo internetska stranica na kojoj se može pronaći ponuda u nepostojećim butigama.

Dubrovčani zasigurno s nestrpljenjem očekuju tko će idući ući u atraktivni prostor na Pilama budući da povijesne jezgra i okolica vape za butigama u kojim će i građani moći nešto pronaći za sebe. Zanimljiv je komentar Dubrovčanina koji živi na Pilama, a osvrnuo se na zatvaranje poslovnica tvrtke Intermediator u sklopu koje je bila draguljarnica i restoran.

"Ovaj restoran i butik su najveći promašaji u novijoj povijesti lokalnog turizma. Ne želim znati u kolikom su minusu završili. U butiku doslovce nikad nisam vidio nekoga, dok je restoran nešto i radio, ali tek nakon što su ubacili marende i dovodili grupe koje su navodno plaćale sedam eura po osobi. Kad se uzme u obzir najam, i svi mogući porezi, vjerojatno su izgubili milijune i milijune", komentirao je on.

A.Čakić

Popularni Članci