Nezadovoljni građani: 'Živimo u užem dijelu grada, a navečer nemamo autobus!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nekoliko čitatelja Dubrovačkog dnevnika u posljednje se vrijeme obratilo redakciji upozorivši na problem prometne povezanosti Medareva s ostatkom grada, što je dovoljno utvrditi i letimičnim pogledom na raspored vožnje.

Prema području na kojem se nalazi Opća bolnica Dubrovnik, ali i na kojem žive dubrovačke familije, prometuju četiri linije, a to su 2, 5, 7 i 9. Posljednja 'dvojka' koja s Gorice vozi prema Bolnici kreće u 16:10 sati. Posljednja 'sedmica' s Babinog kuka koja ide do Bolnice kreće u 19:15 sati s Babina kuka, i to samo radnim danima, u suprotnom je posljednja u 15:10 sati. Autobus br. 9 koji vozi na relaciji Opća bolnica Dubrovnik-Pile svoju posljednju vožnju u 18:35 s Pila. Što se tiče 'petice', zadnji autobus koji s Viktorije vozi prema Bolnici kreće u 18:00 sati. Sve navedeno potaknulo je građane spomenutog područja na skretanje pozornosti na navedeni problem.


„Mnogi građani se žale, kao i ja koji živim gore, a u večernjim satima sam satima jako loše prometno povezan s ostatkom grada,“ prokomentirao je čitatelj.

Svatko tko je barem jednom prošao područjem od Ulice Iva Vojnovića prema Medarevu sasvim sigurno zna koliko je loše osvijetljeno i kako prolazak navedenim područjem nije nimalo ugodan. Ipak, to je ponekad jedino što preostaje građanima koji ne voze automobil, a navedenim se područjem kreću nakon 19:00 sati.

Dubrovački dnevnik Libertasu Dubrovnik je uputio upit o tome imaju li namjeru produljivati vrijeme vožnje autobusa prema Medarevu.

„Slobodni smo vas izvijestiti da nismo do sada primili nikakav pismeni zahtjev vezan za uvođenje dodatnih polazaka prema OB Dubrovnik. Dosadašnje upite od strane putnika i djelatnika bolnice uvažavali smo ukoliko su bili opravdani. Uvođenje dodatnih polazaka na autobusnim linijama razmatra se temeljem broja zainteresiranih putnika, kao i opravdanosti samog zahtjeva,“ odgovorili su iz Libertasa.

Popularni Članci