NIKAD DOSTA! Počela nadogradnja 20 metara visoke, neskladne zgradurine koja je ljutila Lapađane (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prije nekoliko mjeseci dovršena je izgradnja jedne od najvećih kuća u Dubrovniku koja se nalazi u Ulici Petra Svačića, a koja je naišla na kritike i negodovanja Lapađana koji su s pravom upozoravali kako je riječ o neskladnoj građevini koja se ne uklapa u okoliš i koja strši u usporedbi s okolnim kućama. Riječ je o kući visine gotovo 20 metara koja je uvelike narušila sam izgled područja, no na tome se nije stalo.

Kao što je vidljivo iz priložene fotogalerije, ovih dana je, kako tvrde Lapađani, krenula nadogradnja ionako ogromne kuće, nakon što je dobivena potrebna uporabna dozvola. Bez obzira što je golim okom vidljivo kako je riječ o velebnom izdanju koje se ne uklapa u prostor, osim ishođene uporabne dozvole, svi radovi na izgradnji napravljeni su sasvim legalno.

Naime, izmjenama i dopunama GUP-a iz 2005. godine dopuštena je gradnja u ogromnim gabaritima što je investitor Vlaho Monković iskoristio za gradnju velikog zdanja. On je od Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Silve Vlašić ishodovao građevinsku dozvolu u siječnju 2015. godine. Ipak, Povjerenstvo za ocjenu arhitektonske uspješnosti Grada Dubrovnika objekt je ocijenilo 'predominantnim u prostoru' te je savjetovalo 'usklađivanje visine zgrade s ambijentalnim mogućnostima'.

Osim negativnog mišljenja Povjerenstva, kritike su na račun objekta uputili i susjedi koji su na sudu u Splitu bili pokrenuli upravni spor koji je pao jer je ocijenjeno kako Monković sve radi legalno i u skladu s dozvolama.

Sad će se dimenzije spomenute zgrade, sudeći po novim radovima, dodatno proširiti te tako još više narušiti sam izgled područja.

Popularni Članci