NOVA AKCIJA PAVELE Pokreće se kampanja 'Smanji brzinu, obitelj te voli'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
"Umjesto vjenčanja, pogreb, na povratku s momačke poginuo uslijed brzine, "Mladić se zabio u rasvjetni stup i poginuo", "Zbog brzine ispao iz vozila i smrtno stradao", "Užas, uslijed brzine cijela obitelj stradala, tromjesečna beba preživjela"......ovo su samo pojedini naslovi iz medija koji ukazuju na strašne slike u prometnim nesrećama, kojima je "kumovala" uzrok BRZINA!!

Udruga Sigurnost u prometu, pokreće novu kampanju na našim cestama pod nazivom "SMANJI BRZINU, OBITELJ TE VOLI" koja ima za cilj smanjenje broja prometnih nesreća posebice onih najtežih sa smrtnim posljedicama, kojima je uzrok BRZINA ! (jedan od četiri ubojice u prometu).

"Naime, nakon evaluacije projekta pod nazivom "AKO SI UMORAN, ZAUSTAVI SE" koji je pokazao odličan uspjeh i postigao smanjenje smrtnosti stranih državljana na državnoj cesti D8, odlučili smo nastaviti s postavljanjem prometnih ploča, ovaj put onih koje će za rezultat imati smanjenje prometnih nesreća s uzrokom BRZINE!

Cilj je s porukama koje se nalaze na prometnim pločama odaslati jaku poruku empatije prema stradalnicima uslijed neprimjerene brzine, ta probuditi svijest o tome da vas netko voli i živi za vas. Isto tako cilj je da ukoliko je netko upravljao povećanom brzinom, prolaskom pored navedenih ploča odmah smanji brzinu, vidjevši poruku ljubavi i da se brzina ne isplati !

Nakon što dobijemo suglasnost Hrvatskih cesta, prometne ploče će se postaviti na 5 lokacija državne ceste, od Karasovića do GP Bistrina i to na onim lokacijama koje su se pokazale statističke najopasnije!

ZA MANJE IZGUBLJENIH GENERACIJA NA NAŠIM CESTAMA !" - napisalo je na Facebook stranicama Udruge njezin predsjednik Denis Pavela.

Popularni Članci