Filmaši iz Muškog učeničkog doma Dubrovnik osvojili prvo mjesto na Domijadi u Rovinju (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: YT
Proteklog vikend u Rovinju je održana 44. državna Domijada – smotra i natjecanje u sportskom i kulturnom stvaralaštvu učeničkih domova.

Učenici Muškog učeničkog doma Dubrovnik su nastupili u kategoriji filmskog stvaralaštva u kojem su osvojili prvo mjesto te su na ovaj način nastavili niz uspješnih nastupa i osvojenih nagrada kako na domijadama tako i na domaćim ali i inozemnim festivalima filmskog stvaralaštva djece i mladih. Ove godine produkcija filmske grupe pod vodstvom odgajatelja Mira Bronzića snimila je dokumentarni film „Alex“ za kojeg kažu da nakon domijada očekuju i plasman na nekoliko filmskih festivala. Evo što je o samom filmu napisao filmski kritičar Boško Picuala inače u ovom slučaju i član stručnog žirija zadužen za filmsko stvaralaštvo na domijadama:

"Uspjelu filmsku temu i – protagonista najčešće ne treba tražiti daleko niti je zazavršni rezultat potrebno osmišljavati složene specijalne efekte. U slučaju dobroga dokumentarnog filma najsloženije je naći osobu ili događaj koji svojom posebnošću od prvog kadra svjedoče o filmičnosti priče. Upravo je to pošlo za rukom i – kamerom mladim filmašima iz Učeničkog doma Dubrovnik koji su u svom kolegi čiji je nadimak naslov filma, pronašli sjajnog protagonista ove izvrsno ispričane dokumentarne priče. Alex je po mnogo čemu drukčiji i istodobno izvanredan pojedinac, mladić, glazbenik, došljak u drugu državu i grad te osoba kojoj bolest nije prepreka u ostvarenju snova. To potvrđuju svi sugovornici u filmu pri čemu o Alexu doznamo sve a da on ne progovori ni riječi. Film je odlično koncipiran, snimljen te efektan u dinamici pripovijedanja", zapisao je Picula.

Popularni Članci