PREDSTAVLJEN NOVI 'WELCOME TO DUBROVNIK' Časopis koji je već godinama simbol bogate baštine

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, u srijedu, 8. svibnja, predstavljeno je novo izdanje časopisa "Welcome to Dubrovnik", koji je već dugi niz godina simbol bogate dubrovačke kulturne baštine. Ovo 34., dvojezično izdanje, sadrži bogatu paletu tema koje će sigurno privući pažnju čitatelja i inspirirati ih da istraže Dubrovnik iz različitih perspektiva.

Na događaju su prisustvovali nazočni predstavnici medija, autori tekstova te mnogi drugi koji su sudjelovali u kreiranju ovog izdanja časopisa, koji se smatra pravim čuvarom dubrovačke baštine.

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika pozdravio je sve prisutne te istaknuo važnost časopisa "Welcome" u promociji kulturne i povijesne baštine Dubrovnika.

Glavna urednica Lidija Crnčević predstavila je detaljno stotinjak stranica najnovijeg broja časopisa. Naglasila je kako je ovo izdanje idealno štivo za sve obožavatelje Dubrovnika, ističući raznolike teme koje obuhvaćaju povijest, kulturu, gastronomiju te aktualnosti turističke ponude grada.

"Welcome" časopis, svojim brojnim člancima, fotografijama i reportažama, pruža čitateljima jedinstven uvid u ljepote Dubrovnika te bogatu povijest koja ga krasi.

Dubrovnik, grad čija je povijest isprepletena s pričama o slavnoj prošlosti Dubrovačke Republike, oduvijek je bio izvor neiscrpnih tema za istraživanje. Ovogodišnje izdanje "Welcome to Dubrovnik" istražuje raznolike aspekte grada, od povijesnih priča do suvremenih događanja koja oblikuju njegov duh. Kroz časopis, čitatelji imaju priliku upoznati se s Kneževim dvorom na otoku Lopudu, posljednjim obnovljenim zdanjem koje svjedoči o slavnoj prošlosti Dubrovačke Republike. Osim toga, istražene su i tajanstvene veze između Dubrovnika i Amerike te povijest Collegiuma Ragusinuma, temelja obrazovanja mnogih uglednih Dubrovčana. Dubrovnik kao domaćin vrhunskih sportskih događaja poput Spartan traila, privlači najizdržljivije sportaše iz cijelog svijeta, dok ovogodišnja stota obljetnica Vaterpolo kluba "Jug" donosi sjećanja na vrhunske sportaše koji su ponosno nosili ime Dubrovnika diljem svijeta. Godinu 2024. obilježava nekoliko događaja važnih za povijest i kulturu Grada Dubrovnika : 45. obljetnica upisa povijesne jezgre Grada Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, 15. obljetnica upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, upis arhivskih fondova iz razdoblja Dubrovačke Republike na listu Sjećanje svijeta u studenome prošle godine te 75 godina Dubrovačkih ljetnih igara, s čim se Dubrovnik ponosno ističe na kulturnoj mapi Europe.

U novom izdanju časopisa otkrijte i novu stazu Camino koja se gradi u Dubrovniku, protežući se na 150 km od Crkve sv. Jakova do Međugorja, svetišta u Bosni i Hercegovini. Istovremeno, istražite kulturnu baštinu grada koji je bio domaćin snimanju preko 50 filmova između dva svjetska rata, te se proslavio kao King's Landing u seriji "Game of Thrones".

Ovo izdanje časopisa također istražuje ženske ikone Dubrovnika, poput Cvijete Zuzorić, ali i priču o Flori Jakšić, slikarici čiji dom u Uvali Lapad danas služi kao inspirativno okupljalište za umjetnike, održavajući živu umjetničku scenu i naslijeđe.

Digitalno izdanje časopisa Welcome možete pročitati preko linka : https://rb.gy/vnvanc 

Popularni Članci