ODLIČNE VIJESTI Rezervat Lokrum kupuje zgradu ex Lučke Kapetanije; evo što ravnatelj Grilec kaže o budućoj namjeni!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Javna ustanova Rezervat Lokrum kupuje zgradu u Gružu i kojoj se donedavno nalazila Lučka kapetanija. Naime, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u idući petak bit će i točka upravo o kupnji ove nekretnine.

Kako se navodi u aktu odluke, Javna ustanova Rezervat Lokrum je dostavila dokumentaciju kojom traži suglasnost na sklapanje Ugovora o kupoprodaji nekretnine u iznosu od 1,6 milijuna eura.

Odluka ide na Gradsko vijeće budući da Lokrum prema Statutu ne može kupovati nekretnine ukoliko je vrijednost te imovine veća od 300 tisuća kuna.

Također, na sjednici Vijeća naći će se i odluka kojom se Rezervatu daje suglasnost za provedbu postupka javne nabave i zaključenje ugovora s najpovoljnijim ponudteljem za sanaciju i adaptaciju zgrade. Procijenjena vrijednost nabave je 4,5 milijuna kuna.

- Namjena je poslovna gdje bi prvi kat i poktrovlje bilo baš za ustanovu, u prizemlju razmišljamo o komercijalnom potencijalu. - rekao je ravnatelj Rezervata Lokrum Ivica Grilec.

- Za funkcioniranje javne ustanove nije nužno imati pogled s prozora na Lokrum. Isto tako smo svjesni okruženja u kojem živimo i radimo, dakle oko prometnih struktura na Pločama i Pilama pa za funkcioniranje uprave nije problem da bude udaljena tri, četiri stanice od Grada i porta. - naveo je on.

- I na kraju, Ustanova već par godina je u korištenju objekata koji su ispod svakog nivoa upotrebe, kojega nismo vlasnici, koji je operativno i logistički neadekvatan. Pošto ostvarujemo značajne viškove prihoda, u suglasju s osnivačem jasno da smo htjeli zadržati imovinu Grada u našem dubrovčakom građanskom vlasništvu, što je bolje nego da ode u nekom drugom, nužno komercijalnom smjeru. - zaključio je Ivica Grilec.

Popularni Članci