ODLIČNE VIJESTI ZA MLADE OBITELJI Za stanove u Mokošici 36 milijuna kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Alena Hadžić
Grad Dubrovnik zadužit će se u iznosu od 38 milijuna kuna kod OTP banke kako bi financirao projekt stambenog zbrinjavanja mladih obitelji s dubrovačkog područja, odnosno za kupnju stanova u Mokošici. Fiksna kamatna stopa iznosit će 1,27 posto. 

Naime, pred gradske vijećnike na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u idući utorak, ići će i točka o kreditnom zaduženju.

"Grad Dubrovnik u svom Proračunu za 2019. godinu u sklopu projekta Stanovi Mokošica planirao je kreditno zaduženje za kupnju 43 stana i 20 garažnih i parkirališnih mjesta, a sve sukladno  Ugovoru o kupoprodaji stanova sklopljenog 1. veljače 2019. godine između Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i  Grada Dubrovnika." - piše u aktu ove točke koja će ići pred gradske vijećnike.

Podsjetimo, radi se o HRVI zgradama  u izgradnji u Mokošici, koje financira Ministarstvo branitelja. Nalazit će se tu ukupno 108 stanova, a Grad Dubrovnik će kupnjom 43 stana pospješiti svoju politiku stambenog zbrinjavanja mladih obitelji.

Kako je već prije isticao dubrovački gradonačelnik Mato Franković, Grad će stanove dodijeliti po modelu Dubrovačke stanogradnje, a obitelji će ih moći otkupiti nakon deset godina.

Mjesečno bi najam iznosio 1500 kuna, što će ući u samu vrijednost stana kad bude vrijeme za njegov otkup.

Inače, gradonačelnik Franković je u više navrata spominjao i kako će Grad Dubrovnikredovito provoditi kontrolu tko točno živi u stanovima kako se stanarsko pravo ne bi zloupotrebljavalo.

V.Salvia

Popularni Članci