OGORČENI ANTONIO ŠALAJ 'Otrovali su mi psa, bila je kao dio obitelji, tko ima srca za tako nešto napraviti?'

Autor: Vedran Salvia
Župljanin Antonio Šalaj ogorčen je jer mu je otrovan pas. Radi se o dvoipolgodišnjoj kuji aljaškog malamuta.

Šalaj govori kako vjerojatno zna tko mu je otrovao kuju i njezina dva kučića, koji su se također otrovali putem majčinog mlijeka, ali srećom preživjeli.

- Ne mogu govoriti imena, neću govoriti imena jer nemam to pravo ako nisam vidio svojim očima, ali postoje oni koji su se žalili na psa te su mi pisali prijave. - govori Šalaj.

Šalaj, koji inače živi u Platu, Dubrovačkom dnevniku je dostavio i upozorenje komunalnog redara Općine Župa dubrovačka u kojem se kazuje kako je dužan držati kućne ljubimce na način da ne ometa mir sustanara, ali i da je dužan pod kontrolom držati razmnožavanje kućnih ljubimaca.

- Prijava je išla na način da se o kučku ne brinem, kako nije u odgovarajućem prostoru. A to nije istina. Bila je u prostoru od 60 kvadrata nedaleko od našeg mjesta boravka, iznimno dobro ugojena. A što je njima smetalo? Lavež njezinih psića. A i to nije bilo ništa strašno jer u susjedstvu ima još jedan labrador koji isto laje, ali eto on srećom nije otrovan. Očito se radi o nečemu na osobnoj razini. Pogotovo jer moj pas nikome nije smetao, nitko se drugi nije žalio na njega. Niti na njega niti na lavež psića. - objasnio je.

Dodaje kako je kuja bila član obitelji.
- Držali smo je i u kući jedno vrijeme, zimi bi je u sobu stavio, svi su je voljeli stvarno. Obožavala je djecu, i djeca su obožavala nju. Bila je u odličnim odnosima s djecom od brata, koja su sad šokirana. Plaču zato jer je više nema.  - napomenu je Šalaj.

Ističe kako je izišao u medije upravo zato da senzibilizira javnost po ovim pitanjima, da se više govori o slučajevima trovanja životinja.
- Tko ne voli životinje, ne voli niti ljudi. Psi su jedini prijatelji bez interesa. To ne može napraviti nitko tko ima srce. - objasnio je Šalaj.

- Zahvalio bih se ovim putem i veterinarki Sunčici Oštrić, ona se javlja i u podne i u ponoća. Nadljudskim naporima je pomogla da se spase dva kučića, jedan je skroz dobri, a drugi i dalje ide na infuzije. Također, moja zahvala ide i Sandri Sambrailo iz Društva za zaštitu životinja. - zaključio je Antonio Šalaj.

Popularni Članci