PET DANA PRIJE ROKA Gotovi radovi na pločniku ispred crkve sv. Vlaha (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Gotova je sanacija pločnika ispred crkve svetog Vlaha u obuhvatu od 300 metara kvadratnih. Obnova je počela početkom rujna, a gotova je pet dana prije predviđenog roka.

Radovima je koordinirao Zavod za obnovu Dubrovnika, koji je temeljem preporuke Konzervatorskog odjela, sanaciju dijela pločnika ispred sjevernog pročelja crkve sv. Vlaha uvrstio u program obnove za 2019. godinu.

Sanaciji pločnika pristupilo se nakon pažljive demontaže kamenog pločnika u cilju očuvanja što većeg dijela zdravog kamena, te skidanja svih nečistoća i nasipa u fugama, a procijenjeni udio novih kamenih ploča u planiranom obuhvatu je 15 posto. Vrijednost investicije iznosi 845.312,00 kuna (s PDV-om). 

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave male vrijednosti, ugovor o izvođenju radova sanacije pločnika sklopljen je s tvrtkom Građevinar Quelin d.d., dok je Zavod za stručni nadzor nad izvođenjem radova imenovao višeg savjetnika za poslove pripreme i nadzora, Andriju Tolju, dipl.ing.arh.

Sa značajnijim rekonstrukcijama pločnika na području povijesne jezgre, u koordinaciji s Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku i Gradom Dubrovnikom, Zavod za obnovu nastavit će i u idućim programskim razdobljima.  

Popularni Članci