PLANIRATE NA KUĆICE, ALI VAS JE STRAH KIŠE? Donosimo subotnju prognozu poznatog RTL-ovog meteorologa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala je u subotu uvečer, a prošlih dana brojne aplikacije na mobitelu pokazivale su oblake i kišu za subotu uvečer. Dubrovački dnevnik pitao je RTL-ovog meteorologa Nikolu Vikića-Topića kakvo će biti vrijeme u subotu uvečer.

Njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

"Nakon još jednog u nizu pogoršanja u studenom koje je posljednjih dana donijelo nešto kiše, sutra će u Dubrovniku zapuhati bura koja će očistiti nebo od oblaka i donijeti priželjkivanu stabilizaciju, barem kratkotrajnu. U subotu rano ujutro nad Dubrovačko-neretvanskom županijom još će biti nešto oblaka, čak je moguće i malo kiše, no bura će puhati umjereno do jako, pa će se već tijekom jutra brzo razvedravati. 

U najtoplijem dijelu dana, između 13 i 15 sati, temperatura će biti oko 16 °C što je malo niže nego danas i jučer, no bura će tad prolazno oslabjeti, kažemo „otići će na ručak“,  pa će, pod obiljem sunca, biti ugodno. 

Sunce sutra zalazi u 16:15 što znači da je potpuni mrak već do 16:45, a sa zalaskom Sunca, bura će ponovno jačati na umjerenu do jaku. U nastavku večeri povremeno će imati udare do 60, 70 km/h što ne bi trebalo previše ometati lijepu, vedru večer otvaranja Adventa, ali će činiti hladan osjećaj. 

I temperatura će, sa zalaskom Sunca i jačanjem bure, sutra brže padati nego posljednjih dana, pa će tako prva Adventska večer u Dubrovniku biti najhladnija večer od 15. ožujka! Temperatura će do ponoći pasti na oko 10 °C, moguće i malo ispod. Dakle, na samom kraju iznadprosječno toplog studenog, temperatura će se sniziti na prosječne vrijednosti za doba godine. 

U svakom slučaju, subota će danju biti pretežno sunčana i ugodna, a navečer većinom vedra te svježa i hladna uz umjerenu do jaku buru, pa za prvi izlazak na Advent odjenite nešto malo toplije!" - napisao je Vikić Topić.

Popularni Članci