POČELI RADOVI VRIJEDNI 28 MILIJUNA KUNA Kroz dvije godine Orašac dobiva vodovodnu i kanalizacijsku mrežu (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić obišli su danas radove na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje naselja Orašac.

Radovi traju već petnaestak dana. Radi se o izgradnji 4,5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda i preko deset kilometara cjevovoda odvodnje, a gradi se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac. Cjelokupna vrijednost radova iznosi 28 milijuna kuna. U cijelom Orašcu, izuzev Vrtova sunca, svi su postojeći objekti bili spojeni na sustav septičkih jama.

- Ovim radovima, Orašac će dobiti dodanu vrijednost. I u ljudskom i turističkom smislu. Očekujemo da će radovi završiti za dvije godine. U ovim ljetnim mjesecima ćemo što manje smetati. Dionicu na magistrali ćemo izvoditi na zimu, a sad radimo dionice gdje što manje ometamo svakodnevni život. - rekao je Matušić.

Gradonačelnik Franković podsjetio je kako su ovakvi projekti jedan od prioriteta ove gradske uprave.

- Prije mjesec dana smo počeli investiciju u Staroj Mokošici, sad smo u Orašcu. Za tjedan ili dva ćemo biti na Lopudu. Značajna sredstva se ulažu u povećanje kvalitete života. Kanalizacijska mreža je jako, jako bitna. Pogotovo na ovim područjima. Kad bi građane pitali što žele, uvijek bi rekli da im izgradimo kanalizaciju. Pokušat ćemo se maksimalno prilagoditi potrebama građana, ali smetnja će kratko trajati, a nakon toga će kvaliteta života biti neizmjerno bolja i veća. Moramo se strpjeti. - kazao je Franković.

Predsjednik Mjesnog odbora Orašac Srđan Margaretić rekao je kako su sretni i zadovoljni da su krenuli radovi.

- Dinamika radova je dobra i sumještani su zahvalni. Čeka nas dug period s radovima, ali ovo je najbolje vrijeme da se ti radovi naprave i da povećamo kvalitetu života u Orašcu. - kazao je on.

Popularni Članci