Poznato je mjesto i datum posljednjeg ispraćaja maestra Đela Jusića

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U 81. godini života, nakon teške bolesti, napustio nas je duh Malog raspjevanog Dubrovnika, utemeljitelj Dubrovačkih trubadura i ponosni Dubrovčanin Đelo Jusić.

"Komemoracija će biti održana u Zagrebu, u srijedu, 5. lipnja u 12:00 u Hrvatskom glazbenom zavodu u Gundulićevoj ulici. Posljednji ispraćaj će biti u četvrtak, 6. lipnja u 13:35 u Krematoriju na Mirogoju gdje će po svojoj želji otac biti i sahranjen u obiteljskoj grobnici.

Komemoracija u Dubrovniku će se održati u utorak, 11.06. u Kazalištu Marina Držića, a kako je Dubrovnik bio i ostao njegov Grad i njegova duša, želja mu je bila da dio njegovog pepela sa urnom bude pokopan u Dubrovniku što ćemo i učiniti," napisao je Đelov sin, Đelo Jusić mlađi.

"U nemogućnosti da se najljepše zahvalimo svima koji su u ovim teškim trenucima uz nas, u ime obitelji Jusić zahvaljujem se ovim putem na brojnim telegramima, porukama, mailovima, postovima i pozivima s izrazima sućuti iz cijelog svijeta, brojnim riječima podrške i znacima osobita poštovanja iskazanog našem pokojnom ocu Đelu Jusiću.

Prije svega bih se zahvalio svim liječnicima i medicinskom osoblju na ljubaznosti i profesionalnosti tijekom zaprimanja, liječenja i pružanja zdravstvene njege mog oca:
KB Dubrava, Opća bolnica Dubrovnik, KB Sveti Duh, Specijalna bolnica Rockefellerova, te KB Merkur.

Posebno se želim zahvaliti gradonačelnicima Dubrovnika i Zagreba, gosp. Matu Frankoviću i gosp. Milanu Bandiću na svesrdnoj pomoći i pruženoj ruci tijekom cijelog razdoblja liječenja.
Hvala svim medijima što su tijekom cijele devetomjesečne bolesti poštivali privatnost, što je bila naša želja i želja mog oca.

Veliko hvala svim njegovim prijateljima koji ga niti u jednom trenu nisu zaboravili i uljepšavali mu bolesničke dane do samog kraja bilo posjetama ili telefonskim pozivima. Jako ga je to ohrabrivalo, činilo sretnim i davalo mu vjetar u leđa da prebrodi teške dane.

Također je cijela obitelj u ovoj tuzi neizmjerno sretna što je do samog kraja svakodnevno bio uz nas i mi uz njega, što je bio vedra duha, pri potpunoj svijesti, što je do dva dana prije odlaska u društvu svojih šest unuka svakodnevno pušio svoju najdražu lulu i u parku ispred bolesničke sobe uživao u cvrkutu ptica. To ga je u tim trenucima činilo najsretnijim čovjekom na svijetu," napisao je na svom Facebook profilu Đelo Jusić mlađi.

Popularni Članci