BOLJI UVJETI ZA MALIŠANE Započinje adaptacija dječjeg vrtića Zaton

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: DD
Ugovor o izvođenju radova adaptacije dječjeg vrtića Zaton potpisali su danas gradonačelnik Franković i predstavnik tvrtke Lapad graditelj.

Gradonačelnik je podsjetio kako je prethodno uređen jedan prostor u Zatonu koji je namijenjen za dječji vrtić, no obzirom na broj djece, dodao je Franković, vrtić je postao premali.

- Odlučili smo se napraviti još jednu vrtićku grupu obzirom da smo u okviru navedenog prostora imali dodatnu prostoriju. Tako ćemo poboljšati kapacitete i uvjete za djecu koja će tu boraviti - kazao je Franković istaknuvši kako u Gradu Dubrovniku ima 13 vrtićkih grupa te i dalje pristižu zahtjevi.

- Imamo pozitivan demografski prirast u Dubrovniku. Osnovne škole Lapad i Mokšicica imaju šest razreda prvašića, a u našim projekcijama Mokšica će u idućih pet godina imati jednak pozitivan pristast. Naš grad po pitanju demografije stoji jako dobro - istaknuo je Franković. Cilj gradske uprave prema njegovim riječima je postizanje pedagoških standarda u predškolskim ustanovama da bi se ostvarili najbolji uvjeti.

- U idućoj godini nas čeka velika investicija u izgradnji potpuno novog vrtića u Mokošici gdje ćemo rušiti postojeći, a tu nećemo stati jer nastavljamo s gradnjom vrtića u Gružu i Komolcu. S time bi se gotovo u potpunosti zadovoljile potrebe svih predškolskih ustanova i postigli nužni standardi - najavio je Franković.

Lapad graditelj iz Dubrovnika gradit će zatonski vrtić, a prethodno su radili Palčicu.

- Zadovoljni smo kvalitetom izvedenih radova i uvjereni smo da će jednako kvalitetno i u roku raditi u Zatonu kako bi djeca što prije krenula - naznačio je Franković.

Damir Blažević ispred izvođača radova je kazao kako je prva faza radova u Zatonu odrađena, a trenutno je energetska obnova vrtića Ciciban u završnoj fazi, mjesec dana prije roka.

- Radovi u Zatonu počinju za desetak dana, a rok je 60 dana od uvođenja u posao - najavio je Damir Blažević iz Lapad graditelja.

Popularni Članci