'NEIZVRŠAVANJE FINANCIJSKIH OBVEZA I NEPOŠTIVANJE ODLUKA' Grad Dubrovnik obavijestio zašto je žičara zatvorena

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Carinska uprava u četvrtak je obustavila rad žičare.

Grad Dubrovnik postavio je obavijest za građane i posjetitelje na engleskom i hrvatskom jeziku o razlozima zatvaranja žičare.

"Dragi posjetitelji, zbog neizvršavanja financijskih obveza  nepoštivanja odluka Grada Dubrovnika i zakona Republike Hrvatske od strane tvrtke Excelsa nekretnine d.d. Carinska uprava Ministarstva financija Republike Hrvatske obustavila je rad žičare," napisali su iz Grada.

To se može protumačiti kao odgovor na obavijest koju su postavili još na dan zatvaranja iz Excelsa nekretnina o razlozima zatvaranja žičare gdje su u  prvom redu naveli - višu silu.

"Žičara Dubrovnik je privremeno zatvorena zbog razloga više sile. Carinska uprava je zatvorila Žičaru Dubrovnik jer nema sklopljen ugovor o koncesiji između Grada Dubrovnika i Excelsa nekretnina d.d. (operatora žičare Dubrovnik)," piše u obavijesti Excelsa nekretnina posjetiteljima.

Podsjetimo, kako je Dubrovački dnevnik prvi pisao, nakon provedenog inspekcijskog nadzora nad tvrtkom Excelsa nekretnine, koja je vlasnik žičare, Carinska uprava je zapečatila istu.

DD

Popularni Članci