PREMIJER U DUBROVNIKU Plenković obišao radove u Lazaretima (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Dubrovniku obišao radove na projektu 'Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika' te se satao s čelnicima Županije i Grada. 

U obilasku kompleksa Lazareti, Plenković se susreo s ravnateljem FA Linđo, Vlahom Kljunkom, koji ga je upoznao s Linđovim blagom i djelatnostima Linđa. Nakon toga, premijer je održao sastanak s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem te je prisustvovao potpisivanju Ugovora "Nabava autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.", a susrest će se sa županom Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnicima i načelnicima iz Dubrovačko-neretvanske županije.

"Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika" projekt je obnove i opremanja kulturne baštine, koji bi trebao povećati atraktivnost i prepoznatljivost tog povijesnog kompleksa. Grad Dubrovnik 2017. godine potpisao je sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje te s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU ugovor vrijedan 33,8 milijun kuna, od čega je 26 milijuna kuna europskih sredstava.Ugovor o izvođenju radova na obnovi tri lađe, koji bi trebali biti gotovi do kraja godine, potpisali su krajem travnja 2018. Zavod za obnovu Dubrovnika i zajednica ponuditelja Alfa plan građenje, Građevinar Quelin i Con-Teh, nakon provedenog postupka javne nabave. Vrijednost ugovora iznosi 20,6 milijuna kuna s PDV-om.

Projekt se provodi zajedno s nositeljem projekta Gradom Dubrovnikom i deset partnera - Zavod za obnovu Dubrovnika, DURA, TZ Dubrovnik, FA Linđo, Udruga Deša, Socijalno poduzeće Deša Pro, Art radionica Lazareti, Studentski teatar Lero, Udruga DART, Galerija Artur Sebastian Design.

Popularni Članci