„Radovi u Gružu su u završnoj fazi“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Duper
Prilikom posjeta gruškom gradilištu u utorak, 5. veljače gradonačelnik Andro Vlahušić naglasio je da radovi u Gružu ulaze u završnu fazu, no to se odnosi na samo dio radova budući da već za dan-dva kreću radovi oko gruške pjace i robne kuće Srđ, koji bi trebali trajati nekoliko mjeseci.

„Ribarnica je danas počela raditi, a ljudi koji prodaju zelenilo i cvijeće polako prelaze u Lapad, jer jednostavno kada krenu radovi od prašine i buke neće biti moguće raditi“ rekao je Vlahušić.

Za rekonstrukciju pjace trebalo bi tri mjeseca, a za ribarnicu oko šest mjeseci.

Gradonačelnik Vlahušić osvrnuo se i na postavljanje spomenika Ivanu Pavlu II., te na pitanje kolike su mogućnosti da se spomenik Papi postavi do datuma kada će se obilježit deseta godišnjica od njegova dolaska u Grad, gradonačelnik je izjavio: „ Šanse su stopostotne. Postavljanje spomenika nastojat ćemo odmaknuti od izbora, a svibanj ćemo iskoristiti da se ovaj prostor uredi da i Grad Dubrovnik proslavi desetu godišnjicu mise, ipak je on naš počasni građanin. Rad je izabran, mi smo osigurali sasvim dovoljno sredstava da se to napravi“.

Postavljanje spomenika Ivanu Pavlu II. odvijat će se u tri faze. Vlahušić je također rekao kako je u cjelokupne radove u Gružu uloženo oko 14 milijuna kuna.

Ovom prilikom komentirao je i radove na Ilijnoj glavici. Pa je tako rečeno i da bi gradnja pothodnika trebala krenuti u ovoj fazi radova, a završetak pothodnika očekuje se u petom mjesecu.

„Potpisan je ugovor za pothodnik, do petog mjeseca trebo bi biti gotovo. Ne očekujem tu probleme. Iako moramo još barem sedam dana detaljno prostudirati sve. Dok ne potpišemo ugovor ne možemo reći ništa više“ izjavio je Vlahušić.

Popularni Članci