REDA MORA BITI, ALI... Franković: Turistički smo grad, podsjećam da devedesetih ovdje ni duha nije bilo

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Red se provodi, red se uvodi, ali ima puno nereda u prostoru, proizvodimo ga mi sami, rekao je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća.

Naime, vijećnik Nikša Selmani je pročitao pismo građana iz povijesne jezgre koji su izrazili da ih smeta buka u Gradu.

- Jedan portal je pisao kako smo mi stavili sugrađane kao prioritet baš po smislu puštanja glazbe. Jutarnji list je napravio opservaciju svih gradova na obali i odluka do kada se pušta glazba. Jedini grad u Hrvatskoj koji ima ograničenje do 23.30 je Dubrovnik, a kad uzmemo cijelu obalu većina ima rok do 00.30 sati. Jedini grad koji je započeo sankcioniranje objekata koji ne poštuju odluku je Dubrovnik. - naveo je Franković.

- No, mi smo turistički grad, grad otvoren za ljude i ne možemo po cesti disciplinirati nekoga tko glasno viče. Svi  mi ovdje uključujući i mene živimo od turizma,a  ti koji su vam pisali se mogu sjetiti 1990.-ih godina kad ovdje nije bilo niti duha. Kako je onda bilo? - dodao je Franković.

- Pisma stižu, ali otkako sam u ovoj vijećnici slabo sam čuo za ovakva pisma. Možda su to bili simpatizeri neke druge vlasti, ali zapitajte se koliko je objekata kažnjeno od 2009 do 2016. godine? Koliko su puta dignute javne površine? - rekao je Franković, koji je pohvalio i rad komunalnih redara.

Franković je rekao i kako će se uskoro izraditi plan upravljanja povijesnom jezgrom, koji će sa sobom nositi pravila i restrikcije. 

- Znamo skrbiti o našem gradu i prepoznati probleme sugrađana. Ne pričaju samo srđevci s građanima jer da su samo oni njih bi bilo 10 ovdje, a nas bi bio jedan. A stvar je suprotna. - zaključio je Franković

Popularni Članci