RODITELJI GRUŠKIH ĐAKA 'Zbog radova naša djeca moraju ići u poslijepodnevnu smjenu, to nije dobro rješenje'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: DD
U OŠ Ivana Gundulića u tijeku su građevinski radovi na energetskoj obnovi što je izazvalo određene poteškoće oko organiziranja nastave.

Nema sumnje kako je Grad Dubrovnik pokrenuo ulaganja u osnovnoškolski sustav i podizanje standarda te da će zbog brojnih energetskih obnova stanje u školama biti poboljšano. Energetske obnova gruške škole vrijedna više od sedam milijuna kuna krenula je sredinom godine, a završetak radova najavljen je u roku od 360 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

U OŠ Ivana Gundulića tako se vrijedno radi na izolaciju dotrajalog krova zgrade, vanjskih zidova, zamjeni stolarije i rasvjete te ostalim popravcima koji će poboljšati uvjete i boravak za učenike i djelatnike škole. Poseban izazov za sve škole predstavlja kako su organizirale održavanje nastave za vrijeme radova. Riječ je zasigurno o značajnom potezu s kojim se suočavaju ravnatelji jer moraju osigurati održavanje nastave, a pri tome ne smetati izvođačima radova.

Spomenuta gruška škola očito je naišla na prepreke koje su razočarale brojne roditelje, točnije one čija djeca idu u treći i četvrti razred.

Naime, pojedini roditelji požalili su nam se kako zbog radova njihova djeca moraju tijekom cijele godine ići u poslijepodnevnu smjenu.

"Za djecu je to užasno rješenje jer brojni imaju vanškolske aktivnosti koje su većinom u poslijepodnevnim satima, a zbog ovakvog održavanja nastave neće stići na zakazano. Mislim da se radi o diskriminaciji pojedinih, jer ne znamo kako je odlučeno da učenici baš ovih razreda moraju ići u tu smjenu dok su neki dvosmjenski ili samo ujutro", kazala je mama čija djeca idu u OŠ Ivana Gundulića.

Za komentar o organizaciji nastave pitali smo ravnateljicu Vedranu Elez koja nam je kazala kako je u tijeku rješavanje problema te da će sve biti učinjeno za dobrobit djece.

Je li nastao problem u komunikaciji između roditelja i ravnateljice te zašto je došlo do takvog rasporeda ravnateljica nije odgovorila. Roditelji gruških osnovaca više detalja će znati o svemu čim stigne odgovor na upit koji smo ravnateljici Elez poslali i pismenim putem.

Popularni Članci