SIGURNO VAM NEĆE NEDOSTAJATI Libertas se rješava 'retro' autobusa, intenzivno rade na nabavi novih

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovački Libertas priprema se za turističku sezonu u kojoj je ovo gradsko poduzeće jedna od najvažnijih karika budući da dnevno prevezu tisuće putnika.

U ljetnom periodu, prethodnih godina, Libertas je u promet uključivao i prilično stare autobuse koji su izazivali podsmijeh kod korisnika budući da nisu bili klimatizirani, a vožnja u njima je izgledala kao set na snimanju nekog starog filma. Ove godine iz Libertasa su odlučili kako za vrijeme ljetne sezone dio autobusa iz aktivnog voznog parka koji je starije generacije ne namjeravaju slati u promet sve dok imaju raspoložive ispravne nove autobuse.

Tako ističu da u okvirima voznog parka imaju listu prioriteta slanja autobusa. Naime, na linije se prvo raspoređuju noviji klimatizirani autobusi koji imaju prioritet i po pitanju popravka kada se dogodi da isti imaju nekakav kvar.

"Sve kako bi se isti što prije isti vratili u promet", ističu iz Libertasa Dubrovnik.

Na službenim internetskim stranicama ovog gradskog prijevoznika objavljeno je javno nadmetanje za dva minibusa iz 2002. godine čija je početna cijena 30 tisuća kuna.

Hoće li Libertas nešto dodatno zaraditi prodajom vozila nije poznato, no iz neslužbenih izvora saznajemo kako nije baš velika potražnja za kupnjom starijih autobusa.

Za Dubrovački dnevnik su otkrili kako intenzivno rade na realizaciji nabavke novih autobusa putem EU fondova.

"Tako će se značajnije poboljšati stanje voznog parka jer ćemo se istodobno s isporukom kontingenta tih novih autobusa riješiti jednakog broja autobusa starije generacije", zaključili su iz Libertasa Dubrovnik.

A.Čakić

Popularni Članci