SLUČAJ PEKOVIĆ Oglasilo se Povjerenstvo za monitoring, a i gradonačelnik Franković je komentirao situaciju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon što je Odbor za izbor i imenovanje predložio za novu ravnateljicu Zavoda za obnovu Dubrovnika Mostovku Mihaelu Skurić aktualnoj ministrici kulture Nini Koržek Obuljen, nastala je velika rasprava u javnom prostoru.

Cijeli slučaj komentirao je i gradonačelnik Mato Franković.

"Dosadašnja ravnateljica, gospođa Carević Peković se ne smjenjuje, ona je svoj mandat u cijelosti odradila, a sada će mandat dobiti nova osoba. Radi se također o osobi iz Zavoda, nestranačkoj osobi s punim kvalifikacijama," objasnio je.

Osim toga, očitovalo se i Povjerenstvo za monitoring nad izradom Plana upravljanja zaštidenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika.

"Ističe se nekoliko važnih postignuda Zavoda za obnovu Dubrovnika koji je inicirao i realizirao sve pripremne aktivnosti što prethode izradi Plana upravljanja. Najprije, ostvareno je poticajno radno ozračje kojim se stvorila sinergija sa građanima u pronalaženju odgovora na pitanja usmjerena na obnovu povijesne jezgre Dubrovnika i unaprjeđenje života njegovih stanovnika. Dosadašnji rad Ive Carevid Peković obilježava entuzijazam i angažiranost u pristupu, a temeljem ostvarenih postignuda može se ocijeniti i izrazito uspješnim," pohvalili su rad Peković u priopćenju.

Podsjetimo, ovo je novi natječaj na koji se prijavila i Mihaela Skurić, očita favoritkinja, a poništen je prvi na koji su se javile aktualna ravnateljica Iva Carević Peković i viša savjetnica za poslove pripreme i nadzora ZOD-a Sanja Krželj. 

Popularni Članci