STIGLA 'HARMONIKA' Traje probna vožnja, pogledajte kako izgleda ovaj autobus (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Niskopodni zglobni autobus 'harmonika' marke Mercedes stigao je u Dubrovnik, a u tijeku su probne vožnje. Za potrebe testne vožnje autobus je Libertasu ustupljen od društva Promet d.o.o. Split.

Iz Libertasa su nam pojasnili kako će autobus probne vožnje obavljati "danas tijekom radnog dana na relaciji Gruž-Pile i obratno"

"Dužine 18 metara, autobusi raspolažu kapacitetom od 41 sjedećeg i 107 stajaćih mjesta, a između ostalih karakteristika ispunjavaju i najstrože ekološke norme te nose oznaku E6. Zbog svog kapaciteta i efekta „3 u 1“, uvođenje u promet ovih autobusa imat će utjecaj na smanjenje broja autobusa koji su do sada pristizali na područje Pila i kontaktne zone te time i smanjenje prometnih gužvi." - napisali su iz Libertasa.

"Rok isporuke autobusa pojedinačne cijene  2,1 milijun kuna je 90 dana od dana potpisivanja ugovora o leasingu te se stoga prve „harmonike“ u Dubrovniku mogu očekivati već početkom siječnja 2020. godine. Libertas Dubrovnik samostalno će iz vlastitih prihoda podmirivati obveze predmetnog operativnog leasinga." - stoji u odgovoru.

"Planirana je nabava i dodatna tri autobusa, tako da će vozni park Libertasa raspolagati s ukupno šest „harmonika“, a osim za shuttle prijevoz koristit će se i na preopterećenim linijama u javnom gradskom prijevozu, posebno na linijama 1 i 6." - pišu iz Libertasa.

Popularni Članci