USUSRET TREĆOJ GODIŠNJICI TRAGEDIJE Stradali u pomorskoj nesreći kod Šipana dobit će spomen ploču

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u ponedjeljak vijećnici će odlučivati o suglasnosti za podizanje spomen ploče za poginule i nestale u pomorskoj nesreći kod otoka Šipana.

Ako vijećnici podrže ovu točku dnevnog reda, spomenik će biti postavljen kod plaže Mali žali, a dovršetak gradnje istoga vjerojatno se očekuje do 25. travnja kada se obilježava treća godišnjica nesreće.

Tragedija se dogodila u travnju 2017. godine u noćnim satima kada su se sudarili gumenjak, koji je prevozio djelatnike restorana na otoku Šipanu, i brod Lučke kapetanije Danče koji je plovio Koločepskim kanalom prema luci Sobra na izvršenje zatraženog hitnog medicinskog prijevoza s otoka za Dubrovnik. Na brodu su se nalazila tri člana posade dok su na brodici tijekom plovidbe bili jedan član posade i osam putnika. Od posljedica sudara pet osoba je smrtno stradalo, voditelj brodice i četiri putnika s brodice, jedna osoba je lakše, a jedna osoba teže ozlijeđena (obje osobe su putnici i istovremeno jedine preživjele osobe na brodici), dok se dvije osobe (putnici s brodice) još uvijek smatraju nestalima.

Popularni Članci