Studentica iz Slavonije u Dubrovniku doživjela užasnu neugodnost: Svađao se s nama jer misli da smo Srbi, auto mi je izgreban!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: čitateljica
Studentica iz Slavonije koja studira u Dubrovniku, a boravi na Ilijinoj glavici u blizini tunela za Dubrovački dnevnik je prepričala neugodnost koja joj se dogodila. Uvjerena je kako je navedeno doživjela iz razloga je njen susjed mislio kako su na njenom vozilu srpske registracijske oznake.

Kako kaže, u blizini njenog stana postoji parkiralište na kojem je dio parkirnih mjesta privatan, a dio javni. Kupila je vozilo kako bi iz Dubrovnika češće mogla putovati u rodni kraj, a tvrdi kako ga je parkirala na javnom parkirnom mjestu što je izazvalo negodovanje od strane njenog susjeda. Tvrdi kako je spominjao požarevske registracijske oznake, mada su na njenom vozilu požeške.

"Nazvao me jedan gospodin, moj susjed, koji je kazao kako tu ne mogu parkirati i kako mu dolazi kombi za svadbu. Kazali smo kako ćemo pomaknuti vozilo ako treba. Onda je on na to još ponešto nadodao i svađao se s nama. Pitao je jesmo li iz Srbije jer je mislio kako su požarevske tablice, a požeške su. I da jesmo iz Požarevca, ne znam zašto je to bitno. Pokušala sam mu na pristojan način objasniti kako je riječ o javnom, a ne privatnom parkirnom mjestu. Rekao je kako 'nastaju problemi čim nisu u pitanju dubrovačke tablice'," izjavila je studentica te je kazala kako je muškarac rekao kako mu 'parkirno mjesto treba do nedjelje, a iza toga će vidjeti hoće li se ona tu moći parkirati'. Još jednom je naglasila kako nije riječ o njegovom parkirnom mjestu.

Studentica navodi kako je svoje vozilo pomaknula s predmetnog javnog parkiranog mjesta do ponedjeljka te kako je ono dva dana zjapilo prazno, dakle, nikome nije trebalo. Nakon toga ga je vratila na isto mjesto nakon čega je svoje vozilo zatekla izgrebano. Kako kaže, ne zna tko je počinitelj, ima svoje sumnje, a uvjerena je kako je vozilo namjerno izgrebano.

"Bila je kiša, jednostavno mi je tu bilo lakše parkirati kako bi lakše stigla do stana, a i riječ je o javnom parkirnom mjestu. I jučer sam svoje vozilo zatekla izgrebano. Znam kako je izgrebano namjerno. To su ogrebotine od prednjih stakala pa sve do polovice stražnjih vrata," izjavila je. Na pitanje je li slučaj prijavila policiji, kaže kako nije jer nije htjela ljude zamarati zbog ogrebotine.

Studentica je dodala kako svađa oko tablica nije jedina neugodnost koju je doživjela od strane susjeda.

"Bilo je tu bacanja smeća u dvorište, lupanje tapita obično kada prostremo bijelu robu i slično. Ne znam zašto to netko radi. Vodimo običan studenski život, ne stvaramo buku, ne stvaramo nikakve probleme. Trebalo je samo kazati - nemojte tu parkirati, ja tu parkiram, treba mi to mjesto. Ali to nije slučaj jer je to mjesto, nakon što sam preparkirala vozilo, dva dana stajalo prazno," izjavila je studentica koja je razočarana ponašanjem svojih sunarodnjaka.

"Svugdje se može dogoditi neugodnost, svugdje ima ljudi koji će napraviti problem, ali ne razumijem zašto pojedinci iz Dubrovnika to rade vlastitim sunarodnjacima i ponašaju se prema nama kao da smo niža rasa. Ja sam samo jedna studentica koja se bori da preživi u ovoj zemlji, baš kao i svi mi i zbog navedenog sam ponašanja neizmjerno razočarana," zaključuje studentica.

Popularni Članci