Tko je bio na božićnom domjenku Grada Dubrovnika (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija:
Tradicionalni božićni domjenak Grada Dubrovnika održan je danas u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Gradonačelnik Mato Franković kao domaćin božićnog domjenka Grada okupljenim je zaželio čestit Božić i uspješnu Novu godinu, a osvrnuo se na brojne uspjehe koji su obilježili 2018. godinu.
- Ostvarili smo značajan uspjeh po pitanju upravljanja turizmom i destinacijom što su primijetili u međunarodnim krugovima zbog čega nas pozivaju iz svijeta da pričamo o Dubrovniku i načinu kako smo započeli upravljati turizmom. Nedavno smo otvorili izložbu o obnovi spomeničke baštine Grada u UN-u što je naš drugi međunarodni uspjeh - podsjetio je gradonačelnik Franković te dodao kako je Grad u ovoj godini završio kapitalni projekt pročistača za vodu, ostvario 80 milijuna kuna iz EU fondova, potpisao ugovor s DPDS-om te usvojio rekordni proračun od 741 milijun kuna što je, naznačio je Franković, najveći proračun po glavi stanovnika u RH.

Istaknuo je i obveze koje su pred Gradom poput rješavanja pitanja kanalizacijskog sustava, gradnje velikih infrastrukturnih projekata.

- Vjerujem da će 2019. godinu obilježiti gradnja pa tako nakon 33 godine u siječnju će se početi graditi OŠ Montovjerna. Ovaj Grad je uvijek cijenio prošlost, ali se znao okrenuti i budućnosti. To su uvijek bili mladi ljudi i zato smo započeli gradnju stanova u Mokošici, a vjerujem da ćemo u 2019. godini započeti s gradnjom stanova u Solitudu. Da bi osigurali bolje uvjete kupili smo zemljište na Pobrežju koje će postati mjesto dobrog i ugodnog življenja gdje će mladi graditi kuće - kazao je gradonačelnik istaknuvši kako su pred gradskom upravom brojni projekti, obveze i izazovi.

Tko je sve bio na božićnom domjenku Grada Dubrovnika pogledajte u fotogaleriji.

A.Č.

Popularni Članci