Tvrtka Trames uložila žalbu, čeka se odluka oko POS stanova u Solitudu

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Vedran Pervan
Grad Dubrovnik pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave za odabir izvođača projektantskih usluga za izgradnju višestambenih građevina u Solitudu, prema idejnom projektu. Riječ je o stanovima koji se rade kroz projekt 'Dubrovačke stanogradnje', po novom modelu Grada Dubrovnika za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji.

Međutim, u postupku je uložena žalba od strane tvrtke Trames što je djelomično unazadilo cijelu priču, a informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdila zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić koja je podsjetila kako je riječ o velikom natječaju te kako su žalbe bile očekivane.

Prema proceduri, u tijeku je ocjena žalbe prema kojoj će ona biti odbijena ili uvažena što bi značilo kako će se projekt vratiti na ponovno postupanje.

Nakon dovršetka postupka  i odabira projektanta, uslijedit će izrada projektne dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole te, naposljetku, gradnja stanova.

Podsjetimo, procijenjena vrijednost nabave je 700.000 kuna, a predmet nabave su usluge izrade tri glavna projekta (za stambene zgrade S1, S2 i S3), ishođenje potvrda na glavne projekte i građevinskih dozvola za navedene građevine, izrada i provedba geodetskih projekata te izrada izvedbenih projekta s pripadajućim troškovnicima za izgradnju višestambenih građevina u Solitudu prema idejnom projektu.

Popularni Članci