GRAD DUPLO POVEĆAO IZNOS ZA STIPENDIJE 'Podupiremo mlade na njihovom putu u obrazovanju' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Na temelju prijedloga Stručnog povjerenstva za dodjelu stipendija, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković potvrdio je konačnu listu učenika i studenata primatelja stipendija za školsku godinu 2019/20.

"U novoj 2020. godini krećemo s novih 57 stipendija i kad se to poveže s onim koje smo već davali to je ukupno 150 stipendija. U svakoj kategoriji smo povećali iznos stipendija. Prošle godine iznos stipendija je bio milijun, a u 2020. godini je dva milijuna što je stopostotno povećanje. To se odnosi na sve kategorije", kazao je gradonačelnik Franković pojasnivši kako je studentima koji studiraju van grada omogućeno povećnje s tisuću na tisuću i pol, onima koji studiraju u gradu iznos je povećan sa 600 na 800 kuna, dok srednjoškolci koji se obrazuju na području grada imaju 500 kuna umjesto 300, dok su oni van područja Grada dobili 800 umjesto 500 kuna.

"Radi se o značajnim sredstvima što znači da ovom odlukom Grad Dubrovnik podupire mlade ljude na njihovom putu u obrazovanju", naznačio je Franković.

Stipendije su dodijeljene u tri kategorije; prva je izvrsnost, druga socijalna, a treća deficitarna zanimanja na čega je povjerenstvo raspisalo natječaj.

Cijeli popis učenika i studenata koji su danas na svečanosti u Lazaretima dobili stipendije pogledajte ovdje.

A.Č.

Popularni Članci