USUSRET GRADSKOM VIJEĆU Vlahušić kritizirao odluku o žičari

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić kritizirao je na društvenim mrežama Odluku koja se tiče davanja koncesije za žičaru koja bi se trebala naći na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

"Ugovor za koncesiju za žičaru bio je na Gradskome vijeću 2016. Godine, uključivao je 15 posto prihoda od ulaznica, rok trajanja bio je 50 godina, a građani Dubrovnika i Bosanke imali su posebne pogodnosti za korištenje. Excelsa nekretnine pristale su platiti sva dugovanja od 8. srpnja 2015. godine do dana potpisivanja ugovora. Danas se ponovo na sjednici Gradskoga vijeća nalazi koncesijski ugovor koji je drugačiji od onoga usvojenoga u 2016. godini s novim stavkama: koncesija je vraćena na 50 godina, izgubljeno je 20 milijuna kuna koncesijske naknade za 2015., 2016, 2017. i dio 2018. godine i uvedena je manja koncesijska naknada od 10 posto ukoliko dođe do poremećaja tržišta," stoji u njegovoj objavi.

Osvrnuo se i na Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima koji će se također naći na sjednici, ako i taj prijedlog smatra manjkavim.

"Predmetnom izmjenom Odluke autobusi neće plaćati pristojbu od 800 kuna kada ispred donje postaje žičare na pločama iskrcavaju putnike. Ovim prijedlogom grad ostaje bez prihoda od 800 kuna po autobusu koji dovozi putnike do povijesne jezgre ili oko 20 kuna po putniku jer autobus prosječno ukrcava 40 putnika. Koncesijska naknada za vožnju žičarom gradu donosi 16.8 kuna po putniku , a gubimo 20 kuna za promet autobusima oko grada po svakome putniku. Agencije će koristiti ovu priliku kako bi varali grad Dubrovnik onako kako su to radili kada su imali besplatni prijevoz hotelskih gostiju na Pile. Iskrcaj putnika iz autobusa na donjoj postaji žičare značajno će povećati gužvu u Zagrebačkoj ulici i oko grada," prokomentirao je Vlahušić.

Popularni Članci