VEĆA PREGLEDNOST I SIGURNOST Uređeno opasno križanje na Babinom kuku (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.H., Goran Mratinović
Završeni su građevinski radovi rekonstrukcije na križanju ulica Iva Dulčića i Mostarske.

Navedenim radovima poboljšani su prometno-tehnički elementi križanja ulice, povećana preglednost, a time i ukupna sigurnost odvijanja prometa. 

Gradonačelnik Franković pojasnio je kako je riješen vrlo važan dugogodišnji problem gdje se događao veliki broj prometnih nezgoda.

- Vjerujem da smo sanacijom dobili potrebnu vidljivost i da će svi korisnici koji ovim putem budu prolazili biti zadovoljni - kazao je Franković najavivši i ostale radove u sklopu uređenja prometnica poput radova na Šipanu i u Mokošici, a tijekom ljeta radit će se dvotračna cesta na Gornjim selima koja povezuje Kliševo i Mrčevo.

Pročelnik Upravnog odjela za promet Đuro Šutalo dodao je kako su radovi na križanja Ulice Iva Dulčića i Mostarske ulice iznosili oko 900 tisuća kuna plus PDV.

- U skladu s propisima izradili smo autobusno stajalište, potporne zidove, a doći će i rukohvat. Imali smo malih problema s imovinsko-pravnim odnosima, ali to je uspješno riješeno i mislim da smo napravili veliku stvar - naznačio je pročelnik Šutalo.

Gradonačelnik Franković je najavio rješavanje problema oborinske odvodnje i početak rekonstrukcije Lapadske obale do kraja godine.

- Ishodovane su građevinske dozvole na prvu i drugu fazu uređenja Lapadske obale koja košta oko 40 milijuna kuna. To planiramo dobiti iz EU fondova - pojasnio je Franković.

Popularni Članci