VELIKA POLICIJSKA AKCIJA Zaplijenili 63 kilograma marihuane, jedna osoba uhićena za drugom se traga (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Batinić
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska sazvala je konferenciju za novinare zbog zapljene veću količinu marihuane u mjestu Mislina u općini Zažablje u Metkoviću.

'Ovo je najveća zapljena u našoj županiji gdje su počinitelji s našeg područja, odnosno hrvatski državljani. Istraga se provodila više mjeseci te je izdan nalog za pretragu obiteljske kuće i okolnih prostorija oko nje u Metkoviću. Jučer je u popodnevnim satima policija u obiteljskoj kući pronašla 45 komada streljiva, dvije precizne vage i 63 kilograma marihuane. Pri pretrazi kuće 65-godišnjakinja je pokušala uništiti 200 grama marihuane no u tome je spriječena te je uhićena,' kazao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović.

U bačvama u okolnim gospodarskim objektima pronađeno je 63 kilograma visoko kvalitetne marihuane. Vrijednost pronađenih opojnih sredstava je dva milijuna kuna, dok na ulicama doseže vrijednost i do 10 milijuna kuna. Pri pretrazi je jedna ženska osoba uhićena dok je za jednom muškom osobom (46)  raspisana tjeralica zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

Naime, radi se o obitelji točnije o sinu i majci. Kako je kazao Tonći Radibratović kriminalistička istraga je u tijeku. Poznato da je sve bilo namijenjeno hrvatskom tržištu. Iako se istraga provodila neko vrijeme jučer su se odlučili na akciju jer su dobili informaciju da će se marihuana distribuirati.

Radi se o do sada najvećoj zaplijenjenoj količini marihuane na području ove Policijske uprave, a koja zapljena nije realizirana na graničnom prijelazu. Marihuana se dalje šalje u Zagreb gdje će biti uništena. 

Na konferenciji su uz načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonćija Radibratovića, nazočili i voditelj Službe kriminalističke policije Đuro Đurković i voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl. 

Popularni Članci