Vlahušić će morati platiti deset tisuća kuna jer je klevetao Orlića

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD, Goran Mratinović
U sporu između bivšeg gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića te Denisa Orlića, Sud je presudio u Orlićevu korist te je Vlahušiću odredio novčanu kaznu u iznosu od 9 935 kuna plus sudski troškovi u visini od 1000 kuna.

Orlić ga je tužio za kazneno djelo klevete koja se odnosi na Vlahušićeve navode u medijima kako je Denis Orlić lažno svjedočio protiv njega temeljem čega je osuđen.

U obrazloženju ove presude je izneseno kako je presuda Županijskog suda potvrđena i na Vrhovnom sudu te se svjedočenje Denisa Orlića smatra istinitim. Na izricanju presude se nije pojavio Denis Orlić, Andro Vlahušić, kao ni Vlahušićev odvjetnik nego jedino pravni zastupnik Denisa Orlića Dino Hadžiomerović. 

„U nekoliko navrata je i sam Vlahušić kazao kako bi volio da ga Denis Orlić tuži pa smo mu ispunili želju. S obzirom na to kako se Orliću zahvaljivao što ga je tužio, ne znam hoće li se zahvaljuvati i Sudu što ga je osudio. Ne postoje presude kako bi nekoga zadovoljile nego kako bi štitile pravni sustav i regulirale odnose među ljudima. Kao političar čovjek zaista ne bi trebao tvrditi kako je lažno nešto za što je Vrhovni sud kazao kako je istinito. Ne potkopava on time Orlića samo nego i pravni sustav države,“ izjavio je Hadžiomerović. 

Dubrovački dnevnik pokušao je dobiti komentar i od Vlahušića, no on je trenutno nedostupan na mobilni telefon. 

Inače, Vlahušić i njegova obrana imat će pravo uložiti žalbu na ovu presudu. 

 

Popularni Članci