VRAĆAMO VAS U 70-TE! Vaši roditelji i djedovi su se zabavljali bolje od vas, evo gdje su sve bili klubovi, barovi i zabave

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, YouTube/Footageforpro.com
'Prije je bilo bolje' je vjerojatno rečenica koja će najprije iziritirati nove generacije, no kad se baci pogled na podulju listu mjesta gdje se 70-ih izlazilo samo u Lapadu, možda ta rečenica ipak vrijedi.

Osnivač Facebook grupe 'Dubrovnik nekad' Ivo Batričević često zna podsjetiti na stare dubrovačke dane pa je tako sastavio listu na kojima su se u Lapadu 70-ih organizirale zabave kada su hoteli bili nešto otvoreniji prema građanima kao mjesta žive muzike, disco klubova i izlazaka.

Batričević je tako podsjetio kako je u Vili Čingriji bila muzika na taraci, a u hotelu Libertas se nalazio disco club Tarantela i muzika na nivou recepcije. Zabave su se održavale i na vrhu robne kuće Minčeta, a Vila Rašica je također imala zabave na taraci i disco club.

Za nezaboravne noći je bio rezerviran i bar hotela Palace, dok je u Splendidu, a posebno u Splendid Baru bilo vruće; bilo je tu striptiza, plesnjaka, a puštala se i disco muzika s velikom video platnom.

Restoran hotela Vis je bio rezerviran za zabave uz dalmatinsku muziku, a zabavljalo se i u hotelima Adriatic, Komodor, Park , Sumratin, Kompas, Neptun i President.

Veliki trg na Babinom kuku nije bio slabo posjećen kao sada, nego je i on bio mjesto zabave, baš kao i pivnica Dubrava, a zabave su upriličene i na taraci Uvale Lapad iza restorana.

Restoran Agava je također bio mjesto zabave, baš kao i Popiva i Vinski podrum na Babinom kuku. U 'Čika Mite' je najduže pjevala klapa Lero, a klape su općenito često nastupale na taracama dubrovačkih hotela i restorana.

Brojni se sjećaju i disco kluba Exodus na Babinom kuku gdje su Dubrovčani probdjeli brojne nezaboravne noći, a vrijedi spomenuti i Jukebox u kampu Solitudo.

'Uglavnom na predjelu Lapad je svaku večer 70-tih godina bilo preko 30 vrsta muzike,' objavio je Batričević.

Građani su se u komentarima također nadovezali na temu pa je jedna članica grupe podsjetila kako su samo na području Pila tada organizirane zabave na četiri mjesta, a to su disco klub Arsenal, Dubravka, Ocean i taraca hotela Imperial.

Popularni Članci