VRHUNSKA PONUDA Kako bi posao slastičarne Sunset Beach Trattorije tekao u najboljem redu brine se Zora Pavlović (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Alena Hadžić, Goran Mratinović, Sunset
Mlada slastičarka Zora Pavlović, voditeljica slastičarne Sunset Beach Trattorije, zaslužna je za najukusnije slastice u Dubrovniku. 

Zora Pavlović prošli je tjedan dobila titulu "Majstor slastičar" i tako, već s 32 godine, dobila najveće priznanje u svojoj struci. 

U Sunset Beach Trattoriji održao se praktični dio ovoga ispita, gdje su dvije kandidatkinje, od kojih je jedna Zora, u razdoblju od 8:00 do 13:00 sati trebale pripremiti više vrsta slastica na izabrane teme.

ispit za majstor slastičar

Svaki kandidat je izradio četiri različite vrste slastica s ciljem da prikaže svoje vještine i znanja u različitim segmentima slastičarstva, vodeći pri tom računa o normativima, ekonomičnosti korištenja namirnica i urednosti u radu. Kandidatkinje su, među ponuđenim smjernicama za odabir zadataka, trebale pokazati kreativnost u izboru i osmišljavanju slastica, težini izrade, odnosno stručnosti koju su planirale pokazati, prateći suvremene trendove u slastičarstvu.

"Zora Pavlović me oduševila svojom spretnosti u organizaciji rada vodeći računa o čistoći i higijeni rada pri izradi slastica. Od slastica koje je izabrala najviše mi se svidjela domaća torta od jabuka i rogača koja me okusom podsjetila na djetinjstvo," kazao je predsjednik komisije Željko Antunović, poznati slastičar, inače vlasnik obiteljskog obrta "TIM Antunović" iz Vignja na Pelješcu te vlasnik i slastičarnice Croccantino u Orebiću.

Tradiciju u proizvodnji slastica Antunović, kako kaže, dijeli sa svojom obitelji već 23 godine, a ukupno ima 40 godina rada u struci.

Ipak, radni prostor slastičarnice Sunset Beach Trattorije oduševio ga je.

"Ovaj moderno opremljen prostor ima sve potrebno kako bi se u njemu mogle proizvoditi sve vrhunske vrste slastica prema najzahtjevnijem HACCAP sustavu. Svaki stručnjak bi poželio raditi u takvom prostoru," kazao je Antunović.

I Zora je iznimno zadovoljna radnim prostorom jer je, kako kaže, vrhunski opremljen.

"Ovaj prostor najbolji je u kojem sam radila. Inače, ovaj posao zaista obožavam i ne vidim se nigdje drugo. Kao mala voljela sam praviti kolače, a sad uživam u tom poslu i svoje ideje prezentiram posjetiteljima," ispričala nam je Zora.

U Sunset Beach Trattoriji, i ljeti i zimi, u ponudi su razne vrste kolača i torti.

"Pravimo slastice za sve prigode, na različite teme: krstitke, svadbe, dječji rođendani. Zaista možemo zadovoljiti svačiji ukus i znamo jako dobro raditi. Sve se dogovorimo od ukusa do izgleda, a za neke slastice dovoljno nam je najaviti se dan prije, a za malo zahtjevnije poput svadbenih potrebno je 10-ak dana. Torte s različitim ukrasima za dječje rođendane potrebno je naručiti tri dana prije kako bi se ukrasi stigli napraviti," kazala nam je Zora.

Uz Zoru, u Trattoriji rade Suzana i Kate. Zajedničkim snagama pripremaju različite slastice poput popularne torte od sira, jaffa torte, torte od pistaccija, preukusne snickers torte, mousse-a s tri vrste čokolade, kremšnite i kolača od rogača. Osim toga, prave i različite vrste palačinki (snickers, ferrero rocher, kinder bueno, nutella i klasične s mermeladom).

Alena Hadžić

Također, sve vrste torti za različite prigode mogu se pripremiti po želji kupca.

Sunset Beach Trattoria mjesto je za sve one koji uz popodnevnu šetnju požele ukusnu slasticu, za one koji žele savršenu svadbenu tortu, kao i za roditelje koji svojoj djeci žele rođendansku tortu po izboru i naravno za sve vrste posebnih događaja uvijek će se pronaći pokoja dobra ideja.

Popularni Članci