ZANIMLJIV SUSRET Dubrovački sindikat medicinskih sestara u posjet primio kolege iz Južne Koreje (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U predvečerje sutrašnjeg mirnog prosvjeda zdravstvenih djelatnika, koji će se održati ispred dubrovačke bolnice u 11.55 sati sati, dubrovačka podružnica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara/tehničara danas je primila sindikalce iz Južne Koreje.

Ukupno je došlo oko 15 sindikalista, koji su ciljano došli vidjeti kako radi dubrovačka podružnica. Predsjednik podružnice Ivan Večerin zajedno s ostalim članovima sindikata sa svojim kolegama iz Južne Koreje razgovarao je općenito o tematici sindikata u Hrvatskoj, ali i glavnim aktivnostima dubrovačke podružnice.

Južnokorejci su se zanimali za broj članova u sindikatu, a posebno ih je izennadila njegova aktivnost. Zanimalo je i kakvi su radni uvjeti zdravstvenih djelatnika u Hrvatskoj, s naglaskom na plaće, ali i različita zaduženja među spolovima.

Podsjetimo, sutrašnji mirni prosvjed ispred bolnice održat će se uslijed zahtjeva sindikalista da se djelatnicima u zdravstvu povećaju plaće od barem sedam posto, a što je Vlada RH odbacila.

Popularni Članci