ZATVARANJE ŽIČARE URODILO PLODOM! Franković: Žičara će nam samo ove godine platiti 36 milijuna kuna! (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Danas sam uputio gradskim vijećnicima materijale u kojem je definiran sporazum plaćanje dugova iz prošlosti s Esxelsa nekretninama oko žičare, oni će ukupno platiti Gradu Dubrovniku, Republici Hrvatskoj i Ministarstu financija veliki iznos novca, rekao je gradonačelnik Mato Franković na današnjoj konferenciji za novinare.

- Radi se tu o 46 milijuna kuna devetogodišnjih dugovanja. Nama će pripasti tu 26 milijuna kuna te 10 milijuna kuna redovne koncesije jer ćemo potpisati ugovor na 15 posto godišnje naknade. - objasnio je Franković dodavši kako je time razriješen 'gordijski čvor u odnosu Grada Dubrovnika i tvrtke Excelsa nekretnine'.

- Veliki je to novac kojeg ćemo utrošiti u poboljšanje infrastrukture, od sportske pa nadalje. Što se tiče odnosa u budućnosti, upućen je ugovor koji je bio ugovoren, s kojim bi Grad dakle uprihodovao 10 milijuna kuna. Moram se prisjetiti i činjenice da nisu svi blagonaklono gledali na zatvaranje, ali vjerujem da je doprinijelo da se odnos riješi. Godine i godine pokušavanja na drugačiji način nije urodio plodom. - objasnio je Franković te dodao kako je u materijalima koji će se naći pred gradskim vijećnicima na idućoj sjednici sporazum o plaćanju dugovanja iz prošlosti i novi prijedlog ugovora. Najavio je kako će se novac od dugovanja uložiti u poboljšanje infrastrukture poput sportske i ostale.

Kazao je gradonačelnik kako nikome ne odgovara zatvorena žičara.

- Nikome ne odgovara zatvorena žičara, ona znači da se kvalitete pružene usluge ne odvija na razini kako to gosti očekivaju. Cilj je bio dovesti stvar do kraja, ali naplatiti ono što su ljudi bili dužni. - naglasio je Franković, objasnivši kako vjeruje da žičara može proraditi 1. srpnja.

O ovoj temi prvi je još jutros pisao Dubrovački dnevnik, o čemu možete pročitati OVDJE.

A.Čakić/V.Salvia

Popularni Članci