'ŽIVOT NAM JE POSVEĆEN SVIJETU FILMA' Dubrovčani o tome kako su na njih utjecala snimanja u Gradu (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, RTL
Rovinj je spreman za veliko holivudsko snimanje. Ekipa novog nastavka hita "Čuvaj me s leđa" svoje vratolomije izvodit će upravo na ulicama podno Svete Eufemije.

Hrvatska je novootkrivena holivudska meka. Uloge Canto Bighta iz Ratova zvijezda i Kraljevog Grudobrana iz Igre prijestolja, Dubrovniku su donijele nove rijeke turista. "Čuli smo da je ovo prekrasna zemlja, veliki smo obožavatelji Igre prijestolja, no čuli smo i da su pogledi, hrana i sve ostalo ovdje fantastični. Da i vina, veliki smo obožavatelji vina", kazali su Amerikanci Prashant i Aneysha. 

Od iznajmljivanja javnih površina filmašima - grad je ponešto zaradio,  no mnogobrojni su od snimanja neposredno zaradili. Iva je na setu Igara prijestolja bila zamjena glavnim glumicama. Svoje iskustvo pretvorila je u posao. "Vodim Game of Thrones ture i sva ta snimanja odlično utječu na moj posao", kazala je Iva Nikolić. 

Veliki set zahtijeva stotine statista, radnika i tehnike. Mnogi domaći u životopis su popisali zavidan broj filmova i serija na kojima su radili.  "Na početku sam bio u tom poslu jako neiskusan i vrlo zelen što bi se reklo i cijeli taj posao i produkcijska priča oko filma je posvetila moj život filmskom svijetu i razvio sam se u tom smjeru", rekao je menadžer za lokacije Hrvoje Margaretić, a donosi RTL

Popularni Članci