Bernardić se odrekao najbližeg suradnika zbog Dubrovčanina Nikše Vukasa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD/Davor Visnjic/PIXSELL
Zvane Brumnić, desna ruka Davora Bernardića, njegov dugogodišnji prvi suradnik i čovjek bez kojeg danas vjerojatno ne bi bio predsjednik Partije, od subote, doznajemo, više neće biti glavni tajnik SDP-a već će na to mjesto doći aktualni poslovni direktor Nikša Vukas. Prema informacijama s Iblerova trga, Brumnića se Bernardić 'odriče' iz više razloga, a nezadovoljstvo stanjem na terenu jedan je od bitnijih.

Izvori Večernjeg lista tvrde da se Brumniću u više navrata spočitnulo što je dozvolio da se “rasplamsaju” problemi koje SDP ima u gotovo svim svojim organizacijama, od vukovarske u kojoj se za šefa gradske organizacije kandidirao i pobijedio Željko Sabo, preko Slavonskog Broda, Splita gdje je upravo Brumnić bio povjerenik, a u konačnici i Zagreba gdje se dogodio niz propusta u više mjesnih organizacija. No isto se tako govori da je Brumnić zadnjih mjeseci počeo kontrirati Bernardiću, što se šefu navodno nije svidjelo.

U svakom slučaju, odlazak Brumnića s mjesta glavnog tajnika promijenit će odnos snaga na Iblerovu trgu, ali i odnos snaga među kandidatima za novog šefa najjače, zagrebačke organizacije. Kako tvrde izvori Večernjeg, upravo je Brumnić bio najveći zagovornik Denisa Hrestaka za novog šefa zagrebačkog SDP-a, a kojemu je time pobjeda, drže mnogi, praktički bila zagarantirana.

I drugi sugovornici iz SDP-a kažu za Večernji list kako je odluka da se Brumnića zamijeni na mjestu glavnog tajnika zanimljiv potez koji će imati određene posljedice.

Popularni Članci