BUKNULA ŽESTOKA SVAĐA Brkić i Karamarko se skoro potukli?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Patrik Macek/PIXSELL, Robert Anic/PIXSELL
Prošli tjedan su se Brkić i Karamarko navodno slučajno sreli ispred Kaptol centra. Susret je, pričaju svjedoci, trajao petnaestak minuta, a onda je buknula žestoka svađa...

Iako je prije samo dvije godine sve uredio da Plenković glatko pobijedi na unutarstranačkim izborima, pa Plenković tad nije imao niti jednog protukandidata, nikad mu se nije vjerovalo, pišu 24ata.

Brkić je, naime, godinama bio desna ruka Tomislava Karamarka, na glasu kao jedan od najzaslužnijih što je 2012. Karamarko postao šef HDZ-a. Govori se da je kao glavni tajnik premrežio stranku svojim ljudima te da su mu mnogi odani. Upravo zbog svega toga, kao i činjenice da su on i Plenkovićev krug dva svijeta, današnje ga vodstvo, kako je kazao sugovornik 24sata, nikad nije prihvatilo

- U politici je valjda legitimno sve zaboraviti. Tako je Plenković vjerojatno zaboravio da je Vaso bio taj koji je kod Karamarka inzistirao da Plenković 2013. nosi listu za europske izbore. Ali s druge strane, ni ja, da sam predsjednik stranke, ne bih htio da mi je zamjenik netko kome ne vjerujem. Tako bi isto i Vaso sigurno razmišljao da je na Plenkovićevu mjestu. Neka se samo sjeti kako je svojedobno radio intenzivno na tome da makne Dragu Prgometa s mjesta zamjenika dok je Karamarko bio predsjednik.

'Plenković je moćan. Njega će poslušati svi.'

Samo, danas možda drukčije gleda na zapravo istu situaciju jer je on danas Prgomet. Kakva ironija, kaže nam naš sugovornik. Drugi sugovornik blizak Brkiću priznaje da je Plenković jak te da bi, ako bi tražio, mogao pridobiti i dobar dio županijskih organizacija da budu za Brkićevu ostavku. Možda bi se, nastavlja, usprotivile tek karlovačka i varaždinska organizacija. 

- Plenković je moćan. Njega će poslušati svi. Pa pogledajte samo kako se glatko riješio Dade Milinovića. Sve više pokazuje odlike lidera - rekao je za 24sata drugi sugovornik.

Pozvao ga na kavu, a ovaj ga odbio...

No ima i onih u stranci koji kažu: Ako je Brkić svojedobno bio sposoban riješiti se Karamarka, samo nebo zna što može očekivati Plenković.

Popularni Članci