DANAS ZADNJI PRAVI LJETNI DAN? Čini se da ipak nije baš tako crno kako se mislilo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U nedjelju svi pravac plaža! Naime, sve je izglednija drastična promjena vremena početkom, a posebice sredinom sljedećeg tjedna pa bi nedjelja mogla biti zadnji pravi ljetni dan s relativno visokim temperaturama i vedrim vremenom.

Zato, ako ste na moru dobro iskoristite taj dan, a ako niste onda ga provedite u prirodi, piše Slobodna Dalmacija.

U sedmodnevnoj prognozi DHMZ se vidi da će promjena vremena na kontinetu već usljediti u utorak, a potom će se narednih dana proširiti na Jadran.

Detaljnu prognozu po gradovima na obali, Zagori i otocima, ali i kontinentu, pogledajte gore u našoj galeriji.

Evo što je za HRT rekao Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a:
- I u ponedjeljak u unutrašnjosti pretežno sunčano, ujutro lokalno s kratkotrajnom maglom, a danju još toplije. Zatim sa sjevera prolazno naoblačenje s kišom i grmljavnom, uglavnom u drugom dijelu utorka i prvom dijelu srijede.

Pritom će nakon kratkotrajnog jugozapadnjaka, zapuhati umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar s kojim će u srijedu osjetno osvježiti. Unatoč svježini, osobito jutarnoj, od četvrtka će opet biti suho i sunčanije - kaže Kozarić, te iznosi prognozu i za Jadran.

- I na Jadranu će se do utorka moći uživati u većinom sunčanom i vrlo toplom vremenu, te još mnogima ugodno toplom moru, najprije uz maestral, zatim jugo.

U srijedu i četvrtak će uz promjenljivu naoblaku prolazno biti i pljuskova i grmljavine, osobito na sjevernom Jadranu, gdje će oblačnije i nestabilnije biti već u utorak poslijepodne.

U srijedu će zapuhati umjerena i jaka, podno Velebita moguće i olujna bura te donijeti osvježenje koje će ohladiti i more pa će od ponovno sunčanijeg petka vjerojatno biti manje kupača nego tijekom ovog vikenda", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

No, ako je suditi prema sedmodnevnoj prognozi našeg DHMZ-a, ipak će i u sljedećem tjednu biti još dana za kupanje i uživanje na otvorenom, te zahladnjenje neće biti toliko jako kako su prognostički izračuni pokazivali prije nekoliko dana.

Popularni Članci