DARINKO KOSOR IZ DUBROVNIKA: Pozivam vlasti iz BiH da na Pelješki most ne gledaju kao na problem nego priliku!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Čelnik HSLS-a Darinko Kosor održao je u Dubrovniku konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na pitanje Pelješkog mosta, a nazočili su i predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Dubrovačko-neretvanske županije Tomislav Ančić te predsjednica ogranka HSLS-a Dubrovnik Belka Elezović.

"Mi smo stranka koja je u vladajućoj koaliciji, a u Ministarstvu prometa imamo pomoćnika ministra za prometnu i željezničku infrastrukturu. Dajemo podršku početku izgradnje Pelješkog mosta, a u projektu smo i sami operativno sudjelovali preko našeg pomoćnika. Želja nam je da to ovaj put ne bude samo kamen temeljac kao što je to bilo zadnjih 10 puta. Imamo podršku predstavnika EK što je važno i što znači kako sredstva nisu upitna," izjavio je.

Podsjetio je kako su postojale određene žalbe no kako je Sud rekao svoje i kako više ne postoji niti jedna zapreka gradnji.

"Iz Dubrovnika pozivam predstavnike vlasti BiH da ne gledaju na gradnju mosta kao na problem nego priliku da i jedni i drugi riješimo svoje dugogodišnje probleme; mi prometne probleme i povezivanje Hrvatske, a oni i prometne i turističke probleme. Pozivam ih da budemo partneri i prijatelji u izgradnji Pelješkog mosta," dodao je.

Govoreći o stranci, pohvalio je njeno djelovanje na samom jugu Hrvatske, posebno po pitanju Orebića.

"Nema općine u kojoj nemamo svog vijećnika. Zapravo, jedino ga nemamo u Dubrovniku, no svakako ćemo se bolje pripremiti za naredne izbore," kazao je Kosor.

Popularni Članci