ZABRINJAVAJUĆE SULUDE PORUKE Don Stojić 'briljira' o Velikoj sestri, a Istanbulsku konvenciju povezuje s Hitlerovim zakonom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nekoliko tisuća prosvjednika okupilo se na Trgu žrtava fašizma te su krenuli prema Trgu bana Jelačića uz pjesme "Zovi samo zovi" i "Ustani bane" tako izražavajući protivljenje Istanbulskoj konvenciji. 

Studentski kapelan don Damir Stojić putem portala Bitno.net pozvao je ljude da podrže prosvjed. Riječ je o prilično zabrinjavajućim argumentima jednog svećenika što upravo ukazuju koliko su opasne manipulacije činjenicama.

Don Stojić u svom pozivu ističe kako je zapazio "neke argumente u konvenciji o kojima nitko ranije nije govorio". Osim standardne priče o rodu, spolu i stereotipima, studentski kapelan članak 12. smatra najopasnijim u cijelom dokumentu. Tu se govori o poduzimanju mjera za promicanje promjena u društvenim i kulturnim obrascima ponašanja žena i muškaraca s ciljem iskorjenjivanja predrasuda, običaja, tradicija i svih drugih postupanja u praksi koja se temelje na ideji manje vrijednost žena ili na stereotipnim ulogama žena i muškaraca.

Don Stojić navodi svoje obrazloženje i viđenje ovog članka:

"Promjena ponašanja i iskorjenjivanja predrasuda, običaja i tradicija? Imam osjećaj da čitam roman Georgea Orwella '1984', ali umjesto Big Brothera nadgledat će nas Big Sister. Također, Stojić je izrazio zabrinutost takozvanim "prisilnim satima feminizma" koji će dečki morati pohađati, a to je zaključio pročitavši dio u Konvenciji gdje se govori kako će muškarci biti potaknuti da aktivno pridonesu sprečavanju svih oblika nasilja.

Prisjetio se dana prije točno 85 godine kada je Hitler potpisao Zakon punomoći (Ermächtigungsgesetz).

"Taj opaki zakon Hitleru i njegovim nacistima dao je apsolutnu vlast i pomoću njega legalizirana je diktatura. Mogao bih povući paralelu između GREVIO-a, tijela koje ćće nadgledati primjenu IK u svim državama i Zakona punomoći, ali tu ima još jedna moguća asocijacija. Hitleru nije baš išlo tako glatko za prolaz ovog zakona. Na izborima na kojima je nekoliko mjeseci ranije pobijedio nije dobio podršku njemačkih katolika. Zato mu je bilo važno pridobiti katolike za ovaj zakon jer za ustavne promjene trebao je dvotrećinsku većinu. Što je Hitler učinio? Lagao je katolicima. Zato ne vjerujem ljevičarskim medijima. Zapravo, ja im nikada nisam vjerovao, čak ni kada je riječ o sportskim rezultatima", naveo je don Stojić dodavši kako ne vjeruje vladajućoj koaliciji koja govori kako IK ne unosi rodnu ideologiju. Stojić pak vjeruje jedino Davoru Bernardiću.

"Interpretativna izjava je bezvrijedan komad papira, najobičniji beskorisni pamflet koji nema nikakvog značaja", naveo je don Stojić.

Jedna od organizatorica prosvjeda u Zagrebu je i Željka Markić. 

Popularni Članci