Dubrovačka profesorica žestoko reagirala na izjavu ministrice Murganić: 'Nasilje je nadstranačka kategorija!'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Ivona Butjer
Jedna od osnovnih zadaća ženskih udruga je borba protiv nasilja i zaštita prava žena pa makar i od "vukova iz vlastitog čopora", kazala je dubrovačka profesorica Nikica Anić reagiravši na izjavu Nade Murganić, ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, koja je slučaj nasilnog župana Alojza Tomaševića komentirala riječima "To vam je tako u braku".

Profesorica Anić posebno je razočarana izjavom ministrice koja je predsjednica HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski.

"Nasilje je nadstranačka kategorija i nema te pozicije s koje bih šutjela i zatvarala oči pred time, no postoji stranačka stega posebno u ovakvim situacijama što je nedopustivo", komentirala je Nikica Anić, inače bivša članica dubrovačkog HDZ-a koja je bila predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Dubrovnik.

"Zajednice žena i slične organizacije ni riječi u ovoj trakavici o obiteljskom nasilju o kojoj bruje mediji. Pokoje priopćenje za Dan borbe protiv nasilja i to je to. Samo još jedna potvrda da te organizacije nemaju snagu, a sve manje i smisao i kako davno rekoh da su "smokvin list" u tom i njima dominantnom muškom svijetu", kazala je profesorica Nikica Anić dodavši kako mali broj žena u predsjedništvima stranaka i nepoštivanje kvota zasigurno imaju negativan utjecaj.

"Da nije tužno, bilo bi smiješno", zaključila je za Dubrovački dnevnik profesorica Nikica Anić, bivša članica HDZ-a i predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski Dubrovnik.

Podsjetimo, ministrica Murganić komentirala je povlačenje optužbi za zlostavljanje Mare Tomašević protiv supruga Alojza Tomaševića, HDZ-ovog župana.

"To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila", rekla je Murganić i dodala kako joj je žao da bilo koja obitelj dođe u takvu situaciju da se u javnom prostoru o tome raspravlja.

"Trebali su to riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih ili bračnih odnosa", komentirala je ministrica slučaj župana Alojza Tomaševića koji je  optužen za obiteljsko nasilje nad suprugom koja je nedavno povukla te optužbe.

Popularni Članci