Franković podsjetio na milijunske penale Zračnoj luci: Mega pljačka u organizaciji Hajdaša Dončića, jesu li to 'rijeke pravde' koje nam dolaze?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mato Franković facebook
Gradonačelnik Mato Franković podsjetio je na aferu s milijunskim penalima Zračnoj luci Dubrovnik, osvrćući se pri tome na tadašnje mjesto Siniše Hajdeaša Dončića, a koji danas nosi listu koalicije 'Rijeke pravde' u III. izbornoj jedinici. 

"Znate li koliko je penala Zračna luka Dubrovnik morala platiti za projekt rekonstrukcije koji je financiran sredstvima iz EU fondova? Cifra je 120 milijuna kuna!

Možete li zamisliti što se sve moglo napraviti s navedenim novcem? Primjerice moglo se izgraditi: dvije nove škole ili dvije nove sportske dvorane ili dva nova vrtića.

Zahvaljujući ovoj mega pljački u organizaciji Siniše Hajdaša Dončića i ostale klike oštećena je Zračna luka Ruđer Bošković kao i njeni vlasnici Republika Hrvatska, županija Dubrovačko-neretvanska, grad Dubrovnik i općina Konavle.

Jesu li to te 'rijeke pravde' koje nam dolaze pa trebaju oprati trag novca?", objavio je Franković. 

Podsjetimo, Dubrovački dnevnik je 2021. godine ekskluzivno pisao kako je Zračna luka zbog javnih nabava u Zračnoj luci za vrijeme Hajdaša Dončića oštećena za preko 100 milijuna eura, milijunskim penalima koji su utvrđeni su kroz više nepravilnih postupaka javne nabave u obje faze projekta većinom financiranog sredstvima Europske unije. 

Riječ je o jednim od najvećih penala dosad u Hrvatskoj, a oni su utvrđeni zbog nepravilnosti u provedbi projekta za vrijeme mandata Roka Tolića. O traljavostima u javnoj nabavi, zbog kojih je aerodrom kažnjen s milijunskim korekcijama pričalo se godinama, ali detalji počinjenih nepravilnosti su razotkriveni javnosti tek kada je Dubrovnački dnevnik o tome detaljno pisao OVDJE.

Popularni Članci