Franković: 'Mislim da se projekt golfa na Srđu neće dogoditi, Grad će planirati što će gore biti'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Golf Dubrovnik
Gradonačelnik Mato Franković na današnjoj konferenciji na medije na kojoj je predstavljen projekt Respect the City osvrnuo se na izgradnju golf parka na Srđu.

- Moje mišljenje je da se taj projekt neće dogoditi. Grad Dubrovnik, u budućnosti, će biti gospodar tog prostora i planirat će što će gore biti. Dugotrajni pravni procesi koji se događaju dat će konačno rješenje - kazao je gradonačelnik Franković koji je na upit novinara ide li u službeni posjet SAD-u zbog pregovora oko golfa na Srđu kazao kako to nije razlog putovanja.

- U Americi ću se sastati s predsjednicom Cruise Lines International Associationa i predstavnicima Carnivala čiji kruzeri dovode najviše gostiju u Dubrovnik - pojasnio je Franković.

Podsjetimo, projekt kompleksa na Srđu ponovno je dobio zeleno svjetlo. Naime, Ministarstvo okoliša odobrilo je novu studiju utjecaja na okoliš jer je staru poništio Upravni sud. Ova odluka je došla nakon što je investitor Razvoj golf zbog odugovlačenja tužio Hrvatsku arbitražnom sudu u Washingtonu i zaprijetio odštetom od 500 milijuna eura. 

Popularni Članci