I DALJE TOPLO Evo kakvo vrijeme se očekuje danas

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Za razliku od magle, oblaka i mjestimične kiše - kao dostojne predstavnike ovog dijela godine - temperatura zraka ni sljedećih dana, vjerojatno sve do kraja mjeseca to neće biti. Nastavlja se iznadprosječna toplina, kao rijetko kada u povijesti mjerenja druge polovine studenoga, koju će samo ponegdje u nizinama unutrašnjosti smanjivati dugotrajna magla i niski oblaci.

No, to ne znači da neće biti moguć slab mraz. Hoće, ali samo mjestimice pri tlu, piše .

A ne još motreno nego samo prognozirano vrijeme sljedećih dana u sjevernijim hrvatskim krajevima bit će uglavnom suho, uz čestu, gdjekad i dugotrajnu maglu, koja će u Slavoniji, Baranji i Podravini vjerojatno brže nestajati zbog jugoistočnog vjetra. U južnijim će područjima unutrašnjosti i dalje biti povremene mjestimične kiše, kao i na Jadranu, gdje su uz promjenljivo vrijeme lokalno mogući i pljuskovi s grmljavinom, osobito u petak na sjevernom dijelu. Pritom će ponovno jačati jugo, koje će u subotu i nedjelju često biti jako, gdjegod vjerojatno i s olujnim udarima.

Petak: promjenljivo i relativno toplo, uz jačanje juga, kiša većinom na sjevernom Jadranu

mr. sc. Dragoslav Dragojlović: "U petak će na istoku zemlje biti barem djelomice sunčano. Ujutro mjestimice magla, osobito uz Dravu i Savu. Zapuhat će povremeno umjeren jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 6 °C, a dnevna između 12 i 14 °C.

U središnjoj Hrvatskoj ujutro mjestimice magla i niski oblaci, zatim djelomice sunčano. Vjetar većinom slab. Dnevna temperatura zraka malo niža nego na istoku.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima promjenljivo i nestabilno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji uz obalu ponegdje mogu biti i obilniji. U gorju ujutro kratkotrajna magla. Puhat će umjereno, prema kraju dana i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 7 °C, na moru između 10 i 12 °C, a dnevna od 9 do 11 °C, uz obalu između 13 i 16 °C.

U Dalmaciji promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a mogući su i pljuskovi. Puhat će umjereno, prema kraju dana i jako jugo, koje prema otvorenome moru može imati olujne udare, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 6 °C, uz obalu između 10 i 13 °C, a dnevna uglavnom od 14 do 17 °C.

I na jugu Hrvatske promjenljivo, povremeno s kišom, ponegdje i kratkotrajnim pljuskovima. Puhat će umjereno i jako jugo. Temperatura zraka slična kao na srednjem dijelu."

Popularni Članci