IPAK JE PETLJAO U DUBROVNIKU Policija Škora nije zaustavila radi migranata nego zbog prebrze vožnje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
"Upravo na ovom putu ponovno smo bili pregledani od strane hrvatske policije, jedanput smo bili i pregledani od ljubaznih hrvatskih policajaca zbog ove situacije vezana za ilegalne migracije," rekao je Miroslav Škoro u Dubrovniku, na presici na kojoj je pozvao na angažiranje vojske na granicama.

Jutarnji je provjerio riječi predsjedničkog kandidata i utvrdili da je ispustio ključni dio koji se odnosi na njegovo putovanje u pravcu juga ličkim dijelom autoceste A-1. Policija ga je doista zaustavila, bilo je to u ponedjeljak, 4. studenog u 11.27 sati. Škoro je u tom trenutku bio suvozač, a vozilom, kombijem zatamnjenih stakala registracijskih oznaka OS-223-MI je upravljao Stipo Mlinarić (50). Nisu zaustavljeni zbog kontrole na migrante, obično se takva vozila kontroliraju kada prometuju u pravcu sjevera, nego zbog prebrze vožnje.

Naime, presretač PU ličko-senjske utvrdio je brzinu Škorovog kombija od 170 km/h, prestigao ga, te potom preusmjerio na odmorište Ličko Lešće. Po proceduri je utvrđen identitet vozača te mu je predočena snimka, kao i informacija da je vozio 40 km/h više od ograničenja.

Odmah su mu skinuli 10 km/h tolerancije te je evidentirana brzina od 160 km/h, zbog čega je trebao platiti 500 kuna kazne. Kako vozač nije prekršajno kažnjavan u posljednje dvije godine ispunio je uvjete tzv. mjere pisanog upozorenja, odnosno, prošao je samo s opomenom. Nakon nekoliko minuta kombi je bez problema nastavio vožnju prema Dubrovniku.

Popularni Članci